Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
Smaller
Normal
Larger
Geroosterde paprika in pot
Geroosterde paprika in pot, zoet, zacht en vol smaak! Makkelijk recept voor in de koelkast met oven- of airfryer-optie.
Print Recept
Pin Recept
Facebook
Voorbereiding:
5
minutes
minutes
Kooktijd:
30
minutes
minutes
inmaaktijd:
2
hours
hours
Totaal:
2
hours
hours
35
minutes
minutes
Menugang:
basisrecept
Keuken:
mediteraans
Zoekwoord:
basisrecept, gegrilde paprika, geroosterde paprika, paprika,
Benodigdheden
1 weckpot
Ingrediënt
1x
2x
3x
6
rode paprika’s
of mix van rood/geel/oranje
1
teen knoflook
in dunne plakjes
200
ml
extra vierge olijfolie
1
tl zout
½
tl suiker
helpt de natuurlijke zoetheid
1
el wittewijnazijn of citroensap
Optioneel: een takje tijm
oregano of basilicum
Instructies
Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte).
Snijd de paprika’s in kwarten en verwijder de zaadlijsten.
Leg ze met de schilkant omhoog op een bakplaat met bakpapier.
Rooster 25–30 minuten, tot de schil zwartgeblakerd is.
Doe ze in een afgesloten kom of plastic zak en laat 10 minuten rusten.
Trek daarna de schil eraf (die laat makkelijk los).
Heb je dit recept gemaakt?
Laat het ons weten