Go Back
+ servings

Gevulde Aubergine uit de oven op z'n Marokkaans

Gevulde aubergine is een verrukkelijk en veelzijdig gerecht dat zijn oorsprong vindt in de mediterrane en Midden-Oosterse keukens. Deze smakelijke schotel combineert het zachte, romige vruchtvlees van de aubergine met een hartige vulling van gekruid gehakt, sappige tomaten en kleurrijke paprika.
Voorbereiding: 15 minutes
Kooktijd: 30 minutes
Totaal: 45 minutes
Menugang: Main Course
Keuken: Mediterranean
Zoekwoord: aubergine, ovenschotel
Porties: 4

Ingrediënt
 

  • 2 grote aubergines
  • 200 g rundergehakt of lamsgehakt
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode paprika in kleine blokjes gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 100 g feta verkruimeld/ geraspte kaas
  • 1 eetlepel Ras el Hanout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie fijngehakt (voor garnering)
  • Olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Snijd de aubergines in de lengte doormidden en hol ze uit met een lepel, laat ongeveer 1 cm van de rand intact. Bewaar het vruchtvlees.
  • Leg de uitgeholde auberginehelften met de gesneden kant beneden, besprenkel met olijfolie en smeer ze aan beide kanten in met zout en Ras el Hanout. Dek af met aluminiumfolie en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten of tot ze zacht zijn.

vulling bereiden

  • Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
  • Voeg het gehakt toe aan de pan en bak tot het volledig bruin is.
  • Voeg de blokjes paprika, tomaat en het fijngesneden auberginevruchtvlees toe. Bak alles samen totdat de groenten zacht zijn.
  • Roer de Ras el Hanout, paprikapoeder, zout en peper erdoor. Laat het mengsel een paar minuten sudderen zodat de smaken goed kunnen mengen.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten