Go Back
+ servings

Gevulde Kipfilet met Spinazie

Een eenvoudig en gezond recept voor sappige kipfilet gevuld met spinazie met heerlijke kruiden. Perfect voor een doordeweekse maaltijd of een feestelijk diner.
Voorbereiding: 15 minutes
Kooktijd: 30 minutes
Totaal: 45 minutes
Menugang: hoofdgerecht
Keuken: europees, Mediterranean
Zoekwoord: koolhydraatarm
Porties: 4 personen

Ingrediënt
 

  • 4 kipfilets
  • 200 g verse spinazie
  • 100 g roomkaas
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie
  • Paprikapoeder optioneel

Instructies

  • Voorbereiding van de Kip: Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de kipfilets aan de zijkant open om een pocket te maken. Kruid met zout, peper en paprikapoeder.
  • Vulling Maken: Verhit een beetje olijfolie in een pan en voeg de knoflook toe. Voeg de spinazie toe en bak deze tot het slinkt. Haal van het vuur en meng met roomkaas en Parmezaanse kaas.
  • Vullen van de Kip: Vul elke kipfilet met het spinaziemengsel en sluit ze met een tandenstoker om de vulling binnen te houden.
  • Bakken: Plaats de gevulde kipfilets in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en bak in de oven gedurende 25-30 minuten of tot de kip goudbruin en gaar is.
  • Serveren: Laat de kipfilets even rusten voordat je ze snijdt. Serveer met een frisse salade of gestoomde groenten.

Tips

  • Gebruik keukentouw of tandenstokers om de kipfilet goed dicht te houden.
  • Serveer met een salade of geroosterde groenten voor een complete maaltijd.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Gevulde Kipfilet met Spinazie
Amount per Serving
Calories
320
% Daily Value*
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten