Go Back
chiapudding

Gezonde Chiapudding

Chiapudding! Een heerlijk ontbijt dat je de avond ervoor al klaar kunt maken, vol zit met gezonde voedingsstoffen en ook nog eens heerlijk smaakt
Voorbereiding: 5 minutes
Stollen in de koelkast: 4 hours
Totaal: 4 hours 5 minutes
Menugang: Breakfast, ontbijt
Keuken: internationaal
Zoekwoord: chiapudding, chiazaad

Ingrediƫnt
 

  • 3 eetlepels chiazaad
  • 240 ml amandelmelk of kwark of een andere plantaardige melk/kwark naar keuze
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel ahornsiroop of honing
  • Toppings naar keuze vers fruit, noten, granola, kokosrasp, etc.

Instructies

  • Meng de IngrediĆ«nten: Doe de chiazaadjes in een kom of een afsluitbare pot. Voeg de amandelmelk, vanille-extract en ahornsiroop of honing toe. Roer alles goed door zodat de chiazaadjes gelijkmatig verdeeld zijn en niet aan elkaar gaan kleven.
  • Laten Rusten: Dek de kom af of sluit de pot en zet deze in de koelkast. Laat de pudding minimaal 4 uur rusten, maar het beste is om het een nacht te laten staan. Gedurende deze tijd zullen de chiazaadjes de melk absorberen en een gelachtige structuur vormen.
  • Serveren: Haal de pudding uit de koelkast en roer nog even goed door. Serveer in hippe kopjes of borden de chia pudding met je favoriete toppings zoals vers fruit, noten, granola of kokosrasp.

Tips

  • Je kunt de chia pudding tot 3 dagen in de koelkast bewaren.
  • Experimenteer met verschillende soorten plantaardige melk en toppings voor variatie.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Gezonde Chiapudding
Amount per Serving
Calories
200
% Daily Value*
Fat
 
10
g
15
%
Carbohydrates
 
20
g
7
%
Fiber
 
10
g
42
%
Protein
 
5
g
10
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten