240mlamandelmelk of kwarkof een andere plantaardige melk/kwark naar keuze
1theelepel vanille-extract
1eetlepel ahornsiroop of honing
Toppings naar keuzevers fruit, noten, granola, kokosrasp, etc.
Instructies
Meng de Ingrediƫnten: Doe de chiazaadjes in een kom of een afsluitbare pot. Voeg de amandelmelk, vanille-extract en ahornsiroop of honing toe. Roer alles goed door zodat de chiazaadjes gelijkmatig verdeeld zijn en niet aan elkaar gaan kleven.
Laten Rusten: Dek de kom af of sluit de pot en zet deze in de koelkast. Laat de pudding minimaal 4 uur rusten, maar het beste is om het een nacht te laten staan. Gedurende deze tijd zullen de chiazaadjes de melk absorberen en een gelachtige structuur vormen.
Serveren: Haal de pudding uit de koelkast en roer nog even goed door. Serveer in hippe kopjes of borden de chia pudding met je favoriete toppings zoals vers fruit, noten, granola of kokosrasp.
Tips
Je kunt de chia pudding tot 3 dagen in de koelkast bewaren.
Experimenteer met verschillende soorten plantaardige melk en toppings voor variatie.
Voedingswaarde
Nutrition Facts
Gezonde Chiapudding
Amount per Serving
Calories
200
% Daily Value*
Fat
10
g
15
%
Carbohydrates
20
g
7
%
Fiber
10
g
42
%
Protein
5
g
10
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.