Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
gezonde courgettecake
Wist je dat courgette een geweldige groente is om mee te bakken? Ja, echt waar! En het mooiste is: je proeft ‘m nauwelijks terug.
Print Recept
Pin Recept
Facebook
Voorbereiding:
10
minutes
minutes
Kooktijd:
50
minutes
minutes
afkoeltijd:
15
minutes
minutes
Totaal:
1
hour
hour
14
minutes
minutes
Menugang:
Appetizer, cake
Keuken:
nederlands
Zoekwoord:
courgette, courgettecake, gezonde cake
Porties:
10
stukken
Benodigdheden
1 cakeblik of taartvorm
1 mixer
Ingrediënt
1x
2x
3x
200
g
geraspte courgette
goed uitgeknepen in een theedoek
2
eieren
80
ml
honing of 100 g ongezoete appelmoes
50
g
lichte basterdsuiker
of kristalsuiker/kokosbloesemsuiker
50
ml
zonnebloemolie
1
tl vanille-extract
of poeder
180
g
speltmeel of volkorenmeel
1
tl bakpoeder
½
tl baking soda
1
el citroensap of yoghurt
1
tl kaneel
optioneel met wat koekkruiden of speculaaskruiden voor extra smaak
Snufje zout
Eventueel: handje gehakte walnoten
rozijnen of pure chocoladedruppels
Instructies
Verwarm de oven voor op 170 °C (boven- en onderwarmte). Vet een cakeblik in of bekleed met bakpapier.
Rasp de courgette grof en knijp goed uit in een schone theedoek tot hij bijna droog is.
Klop de eieren met honing en suiker (en evt. appelmoes) een paar minuten luchtig. Voeg daarna olie en vanille toe.
Roer er het citroensap of yoghurt door.
Meng in een andere kom het meel, bakpoeder, baking soda, kaneel en zout.
Voeg dit toe aan het natte mengsel en spatel kort door.
Spatel als laatste de courgette en eventueel noten/rozijnen erdoor.
Schep het beslag in de vorm en bak in 50–55 minuten gaar. Test met een satéprikker.
Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en daarna verder op een rooster.
Heb je dit recept gemaakt?
Laat het ons weten