Go Back
+ servings
Gezonde courgettecake

gezonde courgettecake

Wist je dat courgette een geweldige groente is om mee te bakken? Ja, echt waar! En het mooiste is: je proeft ‘m nauwelijks terug.
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 50 minutes
afkoeltijd: 15 minutes
Totaal: 1 hour 14 minutes
Menugang: Appetizer, cake
Keuken: nederlands
Zoekwoord: courgette, courgettecake, gezonde cake
Porties: 10 stukken

Benodigdheden

  • 1 cakeblik of taartvorm
  • 1 mixer

Ingrediënt
 

  • 200 g geraspte courgette goed uitgelekt
  • 2 eieren
  • 75 ml honing of appelmoes ongezoet
  • 50 ml plantaardige olie
  • 1 tl vanillepoeder
  • 150 g speltmeel of volkorenmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1 tl kaneel
  • Snufje zout
  • Eventueel: handje walnoten of rozijnen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Vet een cakeblik in of bekleed met bakpapier.
  • Rasp de courgette grof en druk goed uit in een schone theedoek tot hij bijna droog is.
  • Klop de eieren los in een kom en voeg honing, olie en vanille toe.
  • Roer de courgette erdoor.
  • Meng in een andere kom het meel, bakpoeder, baking soda, kaneel en zout.
  • Voeg dit toe aan het natte mengsel en spatel voorzichtig door elkaar.
  • Voeg eventueel wat gehakte noten of rozijnen toe.
  • Giet het beslag in het cakeblik en bak in 45-50 minuten gaar. Laat afkoelen op een rooster.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten