Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
gezonde courgettecake
Wist je dat courgette een geweldige groente is om mee te bakken? Ja, echt waar! En het mooiste is: je proeft ‘m nauwelijks terug.
Print Recept
Pin Recept
Facebook
Voorbereiding:
10
minutes
minutes
Kooktijd:
50
minutes
minutes
afkoeltijd:
15
minutes
minutes
Totaal:
1
hour
hour
14
minutes
minutes
Menugang:
Appetizer, cake
Keuken:
nederlands
Zoekwoord:
courgette, courgettecake, gezonde cake
Porties:
10
stukken
Benodigdheden
1 cakeblik of taartvorm
1 mixer
Ingrediënt
1x
2x
3x
200
g
geraspte courgette
goed uitgelekt
2
eieren
75
ml
honing of appelmoes
ongezoet
50
ml
plantaardige olie
1
tl vanillepoeder
150
g
speltmeel of volkorenmeel
1
tl bakpoeder
1/2
tl baking soda
1
tl kaneel
Snufje zout
Eventueel: handje walnoten of rozijnen
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Vet een cakeblik in of bekleed met bakpapier.
Rasp de courgette grof en druk goed uit in een schone theedoek tot hij bijna droog is.
Klop de eieren los in een kom en voeg honing, olie en vanille toe.
Roer de courgette erdoor.
Meng in een andere kom het meel, bakpoeder, baking soda, kaneel en zout.
Voeg dit toe aan het natte mengsel en spatel voorzichtig door elkaar.
Voeg eventueel wat gehakte noten of rozijnen toe.
Giet het beslag in het cakeblik en bak in 45-50 minuten gaar. Laat afkoelen op een rooster.
Heb je dit recept gemaakt?
Laat het ons weten