Go Back
+ servings
Gezonde Hartige Pannenkoeken met Geraspte Groenten – Makkelijk Recept

Gezonde Hartige Pannenkoeken met Geraspte Groenten

Pannenkoeken zijn een echte klassieker in de keuken, maar vaak denken we meteen aan zoete varianten met stroop of poedersuiker.
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 5 minutes
0 minutes
Totaal: 15 minutes
Menugang: lunch
Keuken: nederlands
Zoekwoord: pancake, pannenkoek, pannenkoeken
Porties: 10 stuks

Benodigdheden

  • 1 pannenkoekenpan

Ingrediënt
 

Voor het beslag

  • 250 g bloem
  • 500 ml melk
  • 2 eieren
  • 1/2 tl zout
  • 1 el olie of gesmolten boter

Voor de groenten

  • 150 g wortel geraspt
  • 150 g courgette geraspt (vocht licht uitknijpen)
  • 1 kleine ui geraspt of heel fijn gesnipperd
  • 50 g geraspte kaas
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden of verse peterselie
  • Snuf zwarte peper

Instructies

  • Meng bloem en zout in een kom. Voeg eieren en de helft van de melk toe, klop glad en voeg daarna de rest van de melk en olie toe. Laat 10 minuten rusten.
  • Rasp wortel, courgette en ui. Knijp het vocht uit de courgette.
  • Roer de groenten, kruiden en eventueel de kaas door het beslag.
  • Verhit wat olie in een koekenpan. Schep een lepel beslag in de pan, bak 2–3 minuten per kant tot goudbruin.
  • Serveer direct met een frisse dip, zoals yoghurt met verse kruiden.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Gezonde Hartige Pannenkoeken met Geraspte Groenten
Amount per Serving
Calories
12
% Daily Value*
Fat
 
4.5
g
7
%
Sodium
 
0.4
mg
0
%
Carbohydrates
 
15
g
5
%
Fiber
 
6
g
25
%
Sugar
 
3
g
3
%
Protein
 
5
g
10
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten