Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Gezonde Kwarkbollen Makkelijk en Heerlijk!
Wie houdt er niet van een lekker tussendoortje dat ook nog eens gezond is? Deze gezonde kwarkbollen zijn ideaal als ontbijt, snack of zelfs als voedzaam tussendoortje voor na het sporten
Print Recept
Pin Recept
Facebook
Voorbereiding:
5
minutes
minutes
Kooktijd:
15
minutes
minutes
afkoeltijd:
5
minutes
minutes
Totaal:
25
minutes
minutes
Menugang:
Snack, tussendoortje
Keuken:
nederlands
Zoekwoord:
gezonde snacks, kwarkbollen
Porties:
10
kwarkbollen
Benodigdheden
1
bakplaat
1
Grote kom
Ingrediënt
1x
2x
3x
250
g
magere kwark
1
ei
150
g
volkoren speltmeel
of havermeel voor een glutenvrije optie
1
tl bakpoeder
1
tl kaneel
1
tl vanille-extract
1
el honing of agavesiroop
optioneel
50
g
rozijnen of stukjes pure chocolade
Snufje zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de kwark en het ei in een kom tot een glad mengsel.
Voeg het volkoren meel, bakpoeder, kaneel, vanille-extract en een snufje zout toe. Meng goed.
Roer de rozijnen of stukjes chocolade erdoor.
Maak met een lepel kleine hoopjes op de bakplaat.
Bak de kwarkbollen 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn.
Laat ze even afkoelen en geniet!
Voedingswaarde
Nutrition Facts
Gezonde Kwarkbollen Makkelijk en Heerlijk!
Amount per Serving
Calories
90
% Daily Value*
Fat
1
g
2
%
Carbohydrates
12
g
4
%
Fiber
2
g
8
%
Protein
8
g
16
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?
Laat het ons weten