Go Back
+ servings

Glutenvrije & Vegan Pistache Cookies

Wie houdt er nou niet van een heerlijke chocolate chip cookie?
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 12 minutes
afkoeltijd: 10 minutes
Totaal: 32 minutes
Menugang: cookie, koekje
Keuken: nederlands
Zoekwoord: glutenvrij, koekjes, pistache, pistache cookies, vegan
Porties: 12 cookies

Ingrediënt
 

  • 100 g glutenvrije havermoutmeel
  • 50 g amandelmeel
  • 50 g kokosbloesemsuiker
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 el kokosolie gesmolten
  • ½ tl vanille-extract
  • ½ tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 50 g grof gehakte pistachenoten
  • 50 g vegan chocolade chips

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de droge ingrediënten: havermoutmeel, amandelmeel, bakpoeder, zout en kokosbloesemsuiker.
  • Voeg de natte ingrediënten toe: ahornsiroop, gesmolten kokosolie en vanille-extract. Roer tot een plakkerig deeg.
  • Vouw de pistachenoten en eventueel chocolade chips erdoor. Zorg dat ze goed verdeeld zijn in het deeg.
  • Maak bolletjes van het deeg en druk ze iets plat op de bakplaat. Ze mogen niet te dicht op elkaar liggen.
  • Bak 12–15 minuten, tot de randjes licht goudbruin zijn maar het midden nog zacht aanvoelt.
  • Laat afkoelen op de bakplaat. Ze worden steviger zodra ze een beetje afkoelen.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten