Go Back
Print
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Glutenvrije & Vegan Pistache Cookies
Wie houdt er nou niet van een heerlijke
chocolate chip cookie
?
Print Recept
Pin Recept
Facebook
Voorbereiding:
10
minutes
minutes
Kooktijd:
12
minutes
minutes
afkoeltijd:
10
minutes
minutes
Totaal:
32
minutes
minutes
Menugang:
cookie, koekje
Keuken:
nederlands
Zoekwoord:
glutenvrij, koekjes, pistache, pistache cookies, vegan
Porties:
12
cookies
Ingrediënt
1x
2x
3x
100
g
glutenvrije havermoutmeel
50
g
amandelmeel
50
g
kokosbloesemsuiker
2
el ahornsiroop
1
el kokosolie
gesmolten
½
tl vanille-extract
½
tl bakpoeder
Snufje zout
50
g
grof gehakte pistachenoten
50
g
vegan chocolade chips
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de droge ingrediënten: havermoutmeel, amandelmeel, bakpoeder, zout en kokosbloesemsuiker.
Voeg de natte ingrediënten toe: ahornsiroop, gesmolten kokosolie en vanille-extract. Roer tot een plakkerig deeg.
Vouw de pistachenoten en eventueel chocolade chips erdoor. Zorg dat ze goed verdeeld zijn in het deeg.
Maak bolletjes van het deeg en druk ze iets plat op de bakplaat. Ze mogen niet te dicht op elkaar liggen.
Bak 12–15 minuten, tot de randjes licht goudbruin zijn maar het midden nog zacht aanvoelt.
Laat afkoelen op de bakplaat. Ze worden steviger zodra ze een beetje afkoelen.
Heb je dit recept gemaakt?
Laat het ons weten