Er zijn van die gerechten die je op een drukke dag binnen no-time op tafel zet, maar die toch aanvoelen alsof je er uren in de keuken voor hebt gestaan.
400mltomatensausliefst mijn eigen recept, maar passata kan ook
125mlslagroom of kookroom
2el olijfolie
1tl gedroogde oregano
1tl paprikapoeder
Peper en zout naar smaak
Handje verse basilicumoptioneel
Geraspte Parmezaanse kaas voor erbij
Instructies
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en rul het gehakt op middelhoog vuur. Voeg een snuf peper en zout toe.
Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 2-3 minuten mee tot de ui glazig is.
Giet je huisgemaakte tomatensaus in de pan en roer goed door. Geen tijd om zelf saus te maken? Gebruik dan een fles passata of een kant-en-klare variant van goede kwaliteit.
Voeg oregano, paprikapoeder en de room toe. Laat de saus 5-10 minuten zachtjes pruttelen zodat alle smaken goed mengen.
Breng in een andere pan water met een snuf zout aan de kook. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal maar 2-3 minuten). Zodra ze boven komen drijven, zijn ze klaar.
Giet de gnocchi af en schep ze door de saus. Roer voorzichtig zodat de kussentjes heel blijven.
Serveer direct, met verse basilicum en een royale snuf Parmezaanse kaas.
Voedingswaarde
Nutrition Facts
Gnocchi met gehakt en romige tomatensaus
Amount per Serving
Calories
520
% Daily Value*
Fat
22
g
34
%
Carbohydrates
54
g
18
%
Protein
22
g
44
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.