Go Back
+ servings
Gnocchi met gehakt en romige tomatensaus

Gnocchi met gehakt en romige tomatensaus

Er zijn van die gerechten die je op een drukke dag binnen no-time op tafel zet, maar die toch aanvoelen alsof je er uren in de keuken voor hebt gestaan.
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 3 minutes
meekoken: 12 minutes
Totaal: 24 minutes
Menugang: avondeten
Keuken: italiaans
Zoekwoord: gnocchi, italiaans gerecht, pasta
Porties: 4 personen

Benodigdheden

  • 1 pan

Ingrediënt
 

  • 500 g gnocchi vers of uit het koelvak
  • 300 g rundergehakt
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 400 ml tomatensaus liefst mijn eigen recept, maar passata kan ook
  • 125 ml slagroom of kookroom
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • Peper en zout naar smaak
  • Handje verse basilicum optioneel
  • Geraspte Parmezaanse kaas voor erbij

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en rul het gehakt op middelhoog vuur. Voeg een snuf peper en zout toe.
  • Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 2-3 minuten mee tot de ui glazig is.
  • Giet je huisgemaakte tomatensaus in de pan en roer goed door. Geen tijd om zelf saus te maken? Gebruik dan een fles passata of een kant-en-klare variant van goede kwaliteit.
  • Voeg oregano, paprikapoeder en de room toe. Laat de saus 5-10 minuten zachtjes pruttelen zodat alle smaken goed mengen.
  • Breng in een andere pan water met een snuf zout aan de kook. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal maar 2-3 minuten). Zodra ze boven komen drijven, zijn ze klaar.
  • Giet de gnocchi af en schep ze door de saus. Roer voorzichtig zodat de kussentjes heel blijven.
  • Serveer direct, met verse basilicum en een royale snuf Parmezaanse kaas.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Gnocchi met gehakt en romige tomatensaus
Amount per Serving
Calories
520
% Daily Value*
Fat
 
22
g
34
%
Carbohydrates
 
54
g
18
%
Protein
 
22
g
44
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten