Go Back
+ servings
griekse yoghurt toetjes met kiwi

Griekse Yoghurt toetjes met kiwi en speculoos

Griekse yoghurt met kiwi en speculoos: een hemelse combinatie die je niet mag missen! Dit dessert combineert de frisse smaak van kiwi, de romigheid van Griekse yoghurt en de kruidige crunch van speculoos in een glas
.
Voorbereiding: 5 minutes
Kooktijd: 0 minutes
bereidingstijd: 5 minutes
Totaal: 5 minutes
Menugang: Dessert
Keuken: nederlands
Zoekwoord: griekse yoghurt, toetjes
Porties: 2

Benodigdheden

Ingrediënt
 

  • 6 speculooskoekjes
  • 1 grote of 2 kleine kiwi's
  • 200 ml Griekse yoghurt vol of 0%, wat jij lekker vindt
  • Honing of agavesiroop naar smaak
  • Optioneel: een snufje kaneel of wat gehakte nootjes ter decoratie

Instructies

  • Doe dit met je handen of gebruik een keukenmachine. Verdeel de helft van de kruimels over de bodem van de glazen.
  • Maak mooie blokjes of plakjes. Houd een paar plakjes apart voor decoratie.
  • Roer de Griekse yoghurt los en voeg eventueel wat honing of agavesiroop toe voor een vleugje zoetigheid.
  • Schep een laag yoghurt op de speculooskruimels, gevolgd door een laagje kiwi. Herhaal dit en eindig met een laag yoghurt.
  • Strooi de rest van de speculooskruimels bovenop en garneer met de achtergehouden plakjes kiwi. Wil je iets extra’s? Een snufje kaneel of een paar gehakte nootjes geven een leuke twist!
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten