Go Back
+ servings
Hachee recept kookenbakrecepten.nl

Hachee recept

Er zijn van die geuren die je nooit meer vergeet.
Voorbereiding: 20 minutes
Kooktijd: 3 hours 30 minutes
0 minutes
Totaal: 3 hours 48 minutes
Menugang: vlees
Keuken: nederlands
Zoekwoord: hachee, rundvlees, stoofvlees
Porties: 4 personen

Benodigdheden

Ingrediënt
 

  • 1 kg rundvlees rib- of sukadelappen
  • 4 grote uien in halve ringen
  • 2 grote laurierbladeren
  • 4 kruidnagels
  • 750 ml runderbouillon
  • 750 ml water
  • 1 stuk ontbijtkoek peperkoek
  • 100 g roomboter
  • 2 eetlepels bloem
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Haal het vlees een uurtje van tevoren uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.
  • Bestrooi het vlees royaal met zout en peper, en vervolgens met bloem.
  • Verhit de boter in de donkerblauwe stoofpan en bak het vlees op hoge stand rondom bruin. Doe dit eventueel in twee porties zodat het niet gaat stoven in z’n eigen vocht.
  • Haal het vlees even uit de pan en fruit de uien in het achtergebleven vet tot ze glazig zijn.
  • Leg het vlees terug in de pan, voeg laurierbladeren en kruidnagels toe. Giet de bouillon erbij en vul eventueel aan met water tot het vlees net onder staat.
  • Breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat de hachee 3 tot 4 uur zachtjes sudderen met de deksel op de pan. Roer af en toe even door en voeg wat extra water toe als het te dik wordt.
  • Verwijder in het laatste halfuur de laurier en kruidnagels. Verkruimel de peperkoek boven de pan en laat nog even zachtjes meesudderen. De saus dikt vanzelf in. Is hij nog wat dun? Bind dan met een lepeltje maïzena.
  • Breng op smaak met extra peper en zout. Serveer direct en geniet van die pure, ouderwetse smaak!
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten