Meng de gist met de lauwe melk en een theelepel suiker. Laat het 5-10 minuten staan tot je bubbels ziet. Dit betekent dat de gist werkt.
Doe de bloem, suiker en zout in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg de gistmix, de twee eieren en de zachte roomboter toe. Meng alles en kneed het deeg ongeveer 10 minuten, tot het glad en elastisch is. Dit kan met de hand of met een mixer.
Bedek de kom met een schone doek en laat het deeg 1-1,5 uur op een warme plek rijzen. Het deeg moet in volume verdubbelen.
Duw het deeg zachtjes in om de lucht eruit te halen. Verdeel het in 8 stukken en rol elk stuk tot een bolletje. Leg ze op een bakplaat met bakpapier, met wat ruimte ertussen.
Bedek de broodjes met een doek en laat ze nog 30-45 minuten rijzen, tot ze weer groter zijn.
Verwarm de oven voor op 200°C (180°C bij hetelucht). Klop het extra ei los en bestrijk hiermee de broodjes. Bak ze in 12-15 minuten goudbruin.
Haal de broodjes uit de oven en smeer ze meteen in met een laagje roomboter. Dit maakt ze zacht en lekker.