Voorbereiding van de Paprika's:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de bovenkant van de paprika's af en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Bewaar de bovenkant als dekseltje.
Zet de paprika's in een ovenschaal.
Bereiding van de Vulling:
Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en glazig zijn.
Voeg het rundergehakt toe en bak het tot het volledig gaar is en geen roze meer is te zien. Breek het gehakt tijdens het koken in kleine stukjes.
Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, paprikapoeder, oregano, basilicum, zout en peper toe. Roer goed door en laat het mengsel ongeveer 10 minuten sudderen.
Meng de gekookte rijst door het gehaktmengsel en roer goed door.
Vullen en Bakken:
Vul de paprika's met het gehakt- en rijstmengsel en druk het licht aan.
Plaats de bovenkant van de paprika's terug als dekseltje.
Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en bak de paprika's gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Verwijder na 30 minuten de folie, strooi de geraspte kaas over de gevulde paprika's en bak nog eens 10-15 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.