Go Back
+ servings
kokos koekjesrepen

Heerlijke gezonde Kokos koekjesrepen

Als je op zoek bent naar een lekkere snack die zowel zoet als verantwoord is, dan zijn Kokos koekjesrepen echt iets voor jou. Deze repen combineren de rijke smaak van kokos met een knapperige bodem en zijn perfect voor bij je koffie, als tussendoortje of gewoon als guilty pleasure. Het leuke is dat ze super eenvoudig te maken zijn, zodat je ze snel kunt bereiden en met vrienden kunt delen.
Voorbereiding: 45 minutes
Totaal: 1 hour 45 minutes
Menugang: Snack, tussendoortje
Keuken: frans
Zoekwoord: gezonde snacks, kokos koek, no bake, tussendoortje
Porties: 12 stukken

Benodigdheden

  • 1 bakvorm 20x20

Ingrediënt
 

  • 150 g havermoutkoekjes
  • 75 g gesmolten kokosolie of boter
  • 2 eetlepels honing of agavesiroop
  • 200 g geraspte kokos
  • 100 g suiker
  • 2 grote eiwitten
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout
  • 50 g donkere chocolade gesmolten
  • 50 g witte chocolade gesmolten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een vierkante bakvorm (20x20 cm) met bakpapier.
  • Verkruimel de havermoutkoekjes in een kom. Meng de koekjeskruimels met de gesmolten kokosolie en honing tot een plakkerig mengsel.
  • Druk dit mengsel stevig in de bodem van de bakvorm en bak het ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het daarna afkoelen.
  • Meng in een grote kom de geraspte kokos, suiker, eiwitten, vanille-extract en een snufje zout. Roer goed door tot alles goed gemengd is.
  • Verdeel het kokosmengsel gelijkmatig over de afgekoelde koekjesbodem. Strijk de bovenkant glad.
  • Bak de koekjesrepen in de oven gedurende 20-25 minuten, of tot de kokos goudbruin en stevig is.
  • Laat de koekjesrepen volledig afkoelen in de bakvorm.
  • Als je een chocolade topping wilt, smelt dan de donkere chocolade en witte chocolade apart van elkaar au bain-marie of in de magnetron. Giet de gesmolten chocolade over de afgekoelde kokosrepen en strijk eerst de donkere gelijkmatig uit.
  • Druppel dan wat witte chocolade eroverheen, als je wilt kun je dan een mooi marmer effect maken, door een sateprikker door de nog vloeibare chocolade te halen.
  • Zet de bakvorm in de koelkast zodat de chocolade kan opstijven.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Heerlijke gezonde Kokos koekjesrepen
Amount per Serving
Calories
200
% Daily Value*
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten