Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een vierkante bakvorm (20x20 cm) met bakpapier.
Verkruimel de havermoutkoekjes in een kom. Meng de koekjeskruimels met de gesmolten kokosolie en honing tot een plakkerig mengsel.
Druk dit mengsel stevig in de bodem van de bakvorm en bak het ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het daarna afkoelen.
Meng in een grote kom de geraspte kokos, suiker, eiwitten, vanille-extract en een snufje zout. Roer goed door tot alles goed gemengd is.
Verdeel het kokosmengsel gelijkmatig over de afgekoelde koekjesbodem. Strijk de bovenkant glad.
Bak de koekjesrepen in de oven gedurende 20-25 minuten, of tot de kokos goudbruin en stevig is.
Laat de koekjesrepen volledig afkoelen in de bakvorm.
Als je een chocolade topping wilt, smelt dan de donkere chocolade en witte chocolade apart van elkaar au bain-marie of in de magnetron. Giet de gesmolten chocolade over de afgekoelde kokosrepen en strijk eerst de donkere gelijkmatig uit.
Druppel dan wat witte chocolade eroverheen, als je wilt kun je dan een mooi marmer effect maken, door een sateprikker door de nog vloeibare chocolade te halen.
Zet de bakvorm in de koelkast zodat de chocolade kan opstijven.