Er gaat niets boven de geur van versgebakken kaneelbroodjes in je huis. Deze Hemelse Kaneelbroodjes zijn perfect voor elk moment, of je nu een speciaal ontbijt maakt, een brunch organiseert of jezelf wilt verwennen. Ze zijn zacht en luchtig van binnen met een heerlijke, zoete kaneelvulling. Met een eenvoudig vanilleglazuur bovenop zijn ze echt onweerstaanbaar. Volg dit eenvoudige recept en geniet van het maken (en eten!) van deze heerlijke broodjes.
Verwarm de melk tot lauwwarm (niet te heet, ongeveer 37°C).
Meng de gist met een beetje van de lauwe melk en een theelepel suiker. Laat het 5-10 minuten staan tot het begint te schuimen.
Zeef de bloem in een grote kom. Voeg de suiker en het zout toe en meng goed.
Maak een kuiltje in het midden van de bloem en giet daar het gistmengsel in.
Voeg de eieren en de gesmolten boter en de rest van de lauwe melk toe.
Meng alles goed door elkaar en kneed het deeg ongeveer 10 minuten tot het zacht en elastisch is. Dit kan met de hand of met een mixer met een deeghaak.
Vorm het deeg tot een bal, leg het in een licht ingevette kom en dek het af met een vochtige doek. Laat het deeg op een warme plaats rijzen tot het in volume verdubbeld is, ongeveer 1 tot 1,5 uur.
Meng de bruine suiker en het kaneelpoeder in een kom.
Zorg dat de boter zacht is, zodat het makkelijk smeerbaar is.
Als het deeg gerezen is, rol het dan uit op een licht bebloemd oppervlak tot een rechthoek van ongeveer 1 cm dik.
Smeer de zachte boter gelijkmatig over het uitgerolde deeg.
Strooi het suiker-kaneelmengsel gelijkmatig over de beboterde deeglap.
In plaats van het hele grote vierkant in één keer op te rollen, snijd je het eerst in rechte stroken van ongeveer 4 cm breed. Rol daarna elke strook afzonderlijk op, van de korte kant naar de lange kant. Dit zorgt ervoor dat je mooie, strakke kaneelbroodjes krijgt, die gelijkmatiger van formaat zijn en een nettere, elegantere vorm hebben.
Leg de plakjes in een ingevette ovenschaal of op een met bakpapier beklede bakplaat, met de snijkant naar boven.
Dek de kaneelbroodjes af met een vochtige doek en laat ze nogmaals rijzen op een warme plaats, ongeveer 30-45 minuten, tot ze in volume verdubbeld zijn.
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
Plaats de broodjes in de oven voor 20-25 minuten tot ze goud bruin zijn.
Meng de poedersuiker met de melk en vanille-extract tot een glad glazuur.
Besprenkel de warme kaneelbroodjes met het glazuur.
Tips
Laat de kaneelbroodjes iets afkoelen voor je ze serveert. Eet smakelijk!