Go Back
+ servings
soezen

Het perfecte recept voor Soezen

Soezen, wie houdt er nou niet van? Ze zijn luchtig, krokant van buiten en heerlijk zacht van binnen. Soezen doen me altijd denken aan gezellige momenten, zoals een high tea met vrienden of een familiefeestje. En hoewel ze misschien wat intimiderend lijken om zelf te maken, zijn ze eigenlijk verrassend makkelijk. Vandaag vertel ik je alles over deze lekkernij en geef ik je een simpel recept dat echt niet kan mislukken!
Voorbereiding: 5 minutes
Kooktijd: 25 minutes
20: 10 minutes
Totaal: 1 hour
Menugang: gebak, soes
Keuken: frans
Zoekwoord: eclaire, soezen
Porties: 16 soezen

Benodigdheden

  • 1 pan
  • 1 bakmat
  • 1 garde of spatel

Ingrediënt
 

  • 100 gram boter
  • 100 ml water
  • 150 ml volle melk
  • Een snufje zout
  • 150 gram bloem
  • 4 eieren middel/groot

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte). Zorg ervoor dat de oven goed heet is voordat je de soezen erin zet!
  • Smelt de boter in een pan samen met het water en een snufje zout. Breng het mengsel aan de kook, maar blijf goed roeren.
  • Voeg de bloem toe zodra het mengsel kookt. Roer stevig totdat het deeg een bal vormt en van de zijkanten van de pan loskomt. Dit duurt ongeveer 1-2 minuten.
  • Haal de pan van het vuur en laat het deeg even een beetje afkoelen. Dit voorkomt dat je eieren gaan stollen als je ze toevoegt.
  • Voeg de eieren één voor één toe. Na elk ei goed roeren totdat het deeg het ei heeft opgenomen. Het deeg moet glad en een beetje plakkerig zijn – dat is precies wat je wilt!
  • Maak bolletjes van het deeg met een lepel of gebruik een spuitzak (super handig als je die hebt, maar geen stress als je die niet hebt). Leg de bolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Bak de soezen in de oven voor 20-25 minuten, tot ze mooi goudbruin en luchtig zijn. Laat de oven dicht tijdens het bakken – als je te vaak de deur opent, kunnen je soezen inzakken!
  • Laat ze afkoelen op een rooster. Snijd ze daarna open en vul ze met slagroom, banketbakkersroom of een andere vulling naar keuze.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Het perfecte recept voor Soezen
Amount per Serving
Calories
60
% Daily Value*
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten