Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de uien en knoflook toe. Laat de uien zacht en goudbruin worden, dit kan ongeveer 20 minuten duren door het gebruik van 1 kg ui. Voeg daarna de kruiden (ras el hanout, gember, kaneel, saffraan) toe en meng goed. Voeg de kip toe en bak tot deze gaar is. Haal de kip uit de pan, trek het uit elkaar met twee vorken en zet apart.
Voeg de losgeklopte eieren toe aan het uien-kruidenmengsel in de pan en roer goed door tot het ei is gestold. Voeg de gekookte kip, de fijngemalen amandelen en koriander toe. Meng alles goed door elkaar en laat het mengsel een paar minuten afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ronde taartvorm of ovenschaal in met boter.
Leg een vel filodeeg in de vorm en bestrijk dit met gesmolten boter. Herhaal dit met 4-5 vellen, waarbij je elk vel iets overlapt en goed invet. Verdeel het kip-uienmengsel over het filodeeg.
Bedek de vulling met nog eens 3-4 vellen filodeeg, bestrijk elk vel met boter. Vouw de overlappende randen naar binnen om een mooi afgesloten taart te vormen.
Bak de bastilla in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30-35 minuten, of tot de bovenkant goudbruin en knapperig is.
Haal de bastilla uit de oven en laat het iets afkoelen. Bestrooi de bovenkant licht met poedersuiker en een beetje kaneel en wat amandelschaafsel voor de kenmerkende zoete toets van de traditionele Marokkaanse bastilla.