Geniet van een warme kom huisgemaakte kippensoep met malse kippenslierten, verse groenten en zelfgemaakte bouillon. Het perfecte herfstrecept voor comfortfood op frisse dagen!
2kipfilets of kippendijenvoor extra mals vlees kies ik vaak dijen
2literkippenbouillonzelfgemaakt of van blokjes
2wortelsin dunne plakjes
1preiin ringen
2stengels bleekselderijin stukjes
1uifijngehakt
2teentjes knoflookfijngehakt
2laurierblaadjes
1theelepel gedroogde tijm
Zout en peper naar smaak
Verse peterseliefijngehakt, voor de garnering
Instructies
Breng de bouillon aan de kook en leg de kipfilets of -dijen erin. Laat dit rustig 20–25 minuten zachtjes koken tot de kip gaar is. Haal de kip eruit en trek het vlees met twee vorken uit elkaar tot dunne slierten.
Verhit een beetje olie of boter in een grote soeppan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de wortel, prei en selderij toe en bak dit een paar minuten mee zodat de smaken loskomen.
Schenk de bouillon weer in de pan bij de groenten en voeg de laurier en tijm toe. Laat dit nog zo’n 15 minuten pruttelen.
Roer de kip weer terug in de soep en laat alles nog een paar minuten doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de soep in mooie, matte kommen en bestrooi met wat verse peterselie. Lekker met een snee knapperig brood erbij.