Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Hutspot ovenschotel met ricotta en een krokant kaaskorstje
Hutspot ovensschotel met ricotta en een krokant kaaskorstje. Vroeger hield ik eerlijk gezegd niet zo van hutspot. Ik vond het saai, en alles leek op elkaar qua structuur
Print Recept
Pin Recept
Facebook
Voorbereiding:
5
minutes
minutes
Kooktijd:
20
minutes
minutes
Oventijd:
20
minutes
minutes
Totaal:
44
minutes
minutes
Menugang:
avondeten
Keuken:
nederlands
Zoekwoord:
hutspot, peenstamp, stampot
Porties:
4
personen
Ingrediënt
1x
2x
3x
1
kg
aardappelen
geschild en in stukken
500
g
winterpeen
in plakjes
2
uien
gesnipperd
250
g
ricotta
2
teentjes knoflook
fijngehakt
75
g
geraspte kaas
bijv. belegen of cheddar
1
klontje boter
Peper en zout naar smaak
Instructies
Kook de aardappelen, wortel en ui samen in een ruime pan met een snufje zout in zo’n 20 minuten gaar.
Giet het kookvocht af en stamp alles grof door elkaar. Voeg de boter toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Roer de ricotta erdoorheen samen met de fijngehakte knoflook. Hierdoor krijgt je hutspot een heerlijk romige en lichte structuur.
Schep het mengsel in een ovenschaal en verdeel er de geraspte kaas over.
Bak de schotel 15–20 minuten op 200°C (boven- en onderwarmte), tot de bovenkant mooi goudbruin en krokant is.
Haal de hutspotschotel uit de oven, laat hem kort rusten en serveer met een beetje verse peterselie of extra nootmuskaat.
Heb je dit recept gemaakt?
Laat het ons weten