Stap 1: Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte).
Breng een grote pan met water aan de kook.
Kook de pasta volgens de verpakking, maar 2 minuten korter dan aangegeven.
Giet de pasta af en zet opzij.
Stap 2: Kip en groenten bakken
Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan.
Bak de kipblokjes rondom goudbruin.
Breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en Italiaanse kruiden.
Voeg de gesnipperde ui en geperste knoflook toe en bak 2 minuten mee.
Voeg de broccoli toe en bak nog 3–4 minuten, tot deze heldergroen is.
Stap 3: Saus maken
Voeg de kookroom toe aan de pan.
Laat het geheel 2–3 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de gekookte pasta toe en meng alles goed door elkaar.
Stap 4: Ovenschotel samenstellen
Vet een ovenschaal licht in met olijfolie.
Schep het mengsel van kip, broccoli en pasta in de schaal.
Verdeel gelijkmatig en bestrooi met geraspte mozzarella en Parmezaanse kaas.
Stap 5: Bakken
Plaats de schaal in het midden van de oven.
Bak de Italiaanse ovenschotel 20–25 minuten, tot de kaas goudbruin en bubbelend is.
Laat de schotel enkele minuten rusten voor het serveren.