Go Back
+ servings
italiaanse ovenschotel met kip en broccoli

Italiaanse ovenschotel met kip en broccoli

Heerlijke Italiaanse ovenschotel met kip en broccoli. Makkelijk recept boordevol smaak, perfect voor elke dag.
Voorbereiding: 15 minutes
Kooktijd: 24 minutes
Totaal: 40 minutes
Menugang: hoofdgerecht
Keuken: italiaans
Zoekwoord: italiaanse ovenschotel, ovenschotel met kip
Porties: 4

Ingrediënt
 

  • 400 g kipfilet in blokjes gesneden
  • 1 stronk broccoli in kleine roosjes
  • 250 g penne of fusilli
  • 1 middelgrote ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 200 ml kookroom light of vol, naar voorkeur
  • 100 g geraspte mozzarella
  • 50 g Parmezaanse kaas vers geraspt voor de beste smaak
  • 1 el Italiaanse kruiden basilicum, oregano, tijm
  • 1 tl paprikapoeder
  • Olijfolie om in te bakken
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Stap 1: Voorbereiden
  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte).
  • Breng een grote pan met water aan de kook.
  • Kook de pasta volgens de verpakking, maar 2 minuten korter dan aangegeven.
  • Giet de pasta af en zet opzij.
  • Stap 2: Kip en groenten bakken
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan.
  • Bak de kipblokjes rondom goudbruin.
  • Breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en Italiaanse kruiden.
  • Voeg de gesnipperde ui en geperste knoflook toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg de broccoli toe en bak nog 3–4 minuten, tot deze heldergroen is.
  • Stap 3: Saus maken
  • Voeg de kookroom toe aan de pan.
  • Laat het geheel 2–3 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg de gekookte pasta toe en meng alles goed door elkaar.
  • Stap 4: Ovenschotel samenstellen
  • Vet een ovenschaal licht in met olijfolie.
  • Schep het mengsel van kip, broccoli en pasta in de schaal.
  • Verdeel gelijkmatig en bestrooi met geraspte mozzarella en Parmezaanse kaas.
  • Stap 5: Bakken
  • Plaats de schaal in het midden van de oven.
  • Bak de Italiaanse ovenschotel 20–25 minuten, tot de kaas goudbruin en bubbelend is.
  • Laat de schotel enkele minuten rusten voor het serveren.

Tips

  • Je kunt dit gerecht makkelijk voorbereiden en later afbakken.
  • Ook geschikt om in te vriezen.
  • Voor een vegetarische variant kun je de kip vervangen door groenten of vleesvervangers.
  • Voeg gerust extra ingrediënten toe zoals zongedroogde tomaatjes of olijven voor meer smaak.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Italiaanse ovenschotel met kip en broccoli
Amount per Serving
Calories
550
% Daily Value*
Fat
 
25
g
38
%
Carbohydrates
 
45
g
15
%
Fiber
 
5
g
21
%
Protein
 
35
g
70
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten