Go Back
+ servings
Jiaozi maken Chinese dumplings recept

Jiaozi maken Chinese dumplings recept

Dumplings zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de wereldkeuken. Ze zijn veelzijdig, smaakvol en ook nog eens heel leuk om te maken.
Voorbereiding: 30 minutes
Kooktijd: 10 minutes
0 minutes
Totaal: 40 minutes
Menugang: bijgerecht
Keuken: Chinese
Zoekwoord: dumplings, jiaozi
Porties: 35 dumplings

Ingrediënt
 

Voor kip dumplings:

  • 250 g kipgehakt
  • 100 g Chinese kool fijn gesneden
  • 2 lente-uitjes fijngesneden
  • 1 teen knoflook gehakt
  • 2 cm verse gember geraspt
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • Snufje zwarte peper

Voor de vegetarische versie:

  • 200 g champignons heel fijn gesneden
  • 100 g wortel geraspt
  • 100 g spitskool fijn gesneden
  • 2 lente-uitjes fijngesneden
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 1 teen knoflook gehakt
  • 2 cm verse gember geraspt

Instructies

  • Meng alle ingrediënten van je gekozen vulling in een kom. Zorg dat alles fijn gesneden is, zodat de vulling goed in de dumplings past.
  • Leg een dumplingvel op je hand. Schep een theelepel vulling in het midden. Maak de randen vochtig met wat water en vouw dubbel. Druk goed dicht en maak eventueel kleine plooitjes voor een klassieke look. Of gebruik een dumpling stempel.
  • Koken: breng een pan water aan de kook. Kook de dumplings 4–5 minuten tot ze boven komen drijven.
  • Stomen: stoom 8–10 minuten in een stoommandje.
  • Pan-fry (populair): bak de dumplings eerst 2 minuten in een beetje olie tot de onderkant goudbruin is. Voeg een scheutje water toe, dek af en laat 5 minuten stomen. Zo krijg je een knapperige onderkant en een zachte bovenkant.
  • Maak een dipsaus van 3 el sojasaus, 1 el rijstazijn en een drupje sesamolie. Voor extra pit kun je wat chili-olie of knoflook toevoegen.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten