Meng alle ingrediënten van je gekozen vulling in een kom. Zorg dat alles fijn gesneden is, zodat de vulling goed in de dumplings past.
Leg een dumplingvel op je hand. Schep een theelepel vulling in het midden. Maak de randen vochtig met wat water en vouw dubbel. Druk goed dicht en maak eventueel kleine plooitjes voor een klassieke look. Of gebruik een dumpling stempel.
Koken: breng een pan water aan de kook. Kook de dumplings 4–5 minuten tot ze boven komen drijven.
Stomen: stoom 8–10 minuten in een stoommandje.
Pan-fry (populair): bak de dumplings eerst 2 minuten in een beetje olie tot de onderkant goudbruin is. Voeg een scheutje water toe, dek af en laat 5 minuten stomen. Zo krijg je een knapperige onderkant en een zachte bovenkant.
Maak een dipsaus van 3 el sojasaus, 1 el rijstazijn en een drupje sesamolie. Voor extra pit kun je wat chili-olie of knoflook toevoegen.