Verwarm de oven voor op 200°C (180°C hetelucht).
Kook de aardappelschijfjes in een grote pan met gezouten water gedurende ongeveer 5 minuten. Voeg de broccoliroosjes de laatste 2 minuten toe. Giet af en laat uitlekken.
In een pan, verhit de olijfolie en voeg de knoflook toe. Bak 1-2 minuten tot het geurig is.
Voeg de kookroom, melk, paprikapoeder, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat 2-3 minuten sudderen.
Vet een ovenschaal in. Begin met een laag aardappelen, gevolgd door een laag broccoli en een laag geraspte kaas. Herhaal totdat alle ingrediënten op zijn, eindig met een laag kaas.
Giet de romige saus gelijkmatig over de ovenschotel.
Meng het paneermeel met de Parmezaanse kaas en eventueel de peterselie. Strooi dit mengsel gelijkmatig over de ovenschotel.
Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin en krokant is.