Eventueel wat extra poedersuiker of karamelsaus voor decoratie
Instructies
Deeg: Doe de gist in een kommetje met wat lauwe melk en een theelepel suiker. Even roeren en 5 tot 10 minuten laten staan tot het gaat schuimen. Meng de bloem, suiker en zout in een grote kom. Giet het gistmengsel erbij, samen met de rest van de melk, de eieren en de gesmolten boter. Kneed het deeg in 10 minuten soepel en laat het dan 1 tot 1,5 uur rijzen tot het verdubbeld is.
Vulling: Meng de bruine suiker en kaneel. Rol het deeg uit en smeer er de zachte boter over. Strooi het suikermengsel erover.
Oprollen: Snijd het deeg in stroken van ongeveer 4 cm breed en rol iedere strook op. Zo krijg je mooie, gelijkmatige broodjes.
Tweede rijs: Leg de opgerolde broodjes op een bakplaat met bakpapier. Laat ze nog 30 tot 45 minuten rijzen.
Bakken: Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de broodjes in 20 tot 25 minuten goudbruin.
Glazuur: Roer poedersuiker, melk en vanille-extract tot een glad mengsel. Sprenkel dit over de warme broodjes.
Feestelijke topping: Giet de gesmolten witte chocolade over de kaneelbroodjes en strooi de gehakte pepernoten eroverheen. Extra feestelijk? Wat karamelsaus erover is nooit verkeerd.