Go Back
+ servings
Kaneelbroodjes met pepernoten topping kookenbakrecepten.nl

Kaneelbroodjes met pepernoten topping

Er is bijna niks gezelliger dan die warme geur van versgebakken kaneelbroodjes die je hele huis vult.
Voorbereiding: 20 minutes
Kooktijd: 25 minutes
Rijstijd: 1 hour 30 minutes
Totaal: 2 hours 15 minutes
Menugang: broodje
Keuken: nederlands
Zoekwoord: cinnamonrolls, kaneelbroodje, kaneelbroodjes, pepernoten, sinterklaas
Porties: 12 kaneelbroodjes

Ingrediënt
 

Voor het deeg:

  • 700 gram bloem
  • 2 zakjes droge gist 14 gram in totaal
  • 300 ml lauwe melk
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel zout
  • 2 eieren
  • 100 gram gesmolten boter

Voor de vulling:

  • 200 gram bruine suiker
  • 2 eetlepels kaneel
  • 75 gram zachte boter

Voor het glazuur (optioneel)

  • 100 gram poedersuiker
  • 2 –3 eetlepels melk
  • 1 theelepel vanille-extract

Voor de pepernoten topping:

  • 75 gram witte chocolade gesmolten
  • 2 handjes pepernoten grof gehakt
  • Eventueel wat extra poedersuiker of karamelsaus voor decoratie

Instructies

  • Deeg: Doe de gist in een kommetje met wat lauwe melk en een theelepel suiker. Even roeren en 5 tot 10 minuten laten staan tot het gaat schuimen. Meng de bloem, suiker en zout in een grote kom. Giet het gistmengsel erbij, samen met de rest van de melk, de eieren en de gesmolten boter. Kneed het deeg in 10 minuten soepel en laat het dan 1 tot 1,5 uur rijzen tot het verdubbeld is.
  • Vulling: Meng de bruine suiker en kaneel. Rol het deeg uit en smeer er de zachte boter over. Strooi het suikermengsel erover.
  • Oprollen: Snijd het deeg in stroken van ongeveer 4 cm breed en rol iedere strook op. Zo krijg je mooie, gelijkmatige broodjes.
  • Tweede rijs: Leg de opgerolde broodjes op een bakplaat met bakpapier. Laat ze nog 30 tot 45 minuten rijzen.
  • Bakken: Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de broodjes in 20 tot 25 minuten goudbruin.
  • Glazuur: Roer poedersuiker, melk en vanille-extract tot een glad mengsel. Sprenkel dit over de warme broodjes.
  • Feestelijke topping: Giet de gesmolten witte chocolade over de kaneelbroodjes en strooi de gehakte pepernoten eroverheen. Extra feestelijk? Wat karamelsaus erover is nooit verkeerd.

Video

Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten