Snijd de courgettes in lange, dunne plakken met een mandoline of kaasschaaf.
Bestrooi met wat zout en laat 10-15 minuten uitlekken. Dep daarna droog met keukenpapier.
Optioneel: grill de plakken even kort in een droge koekenpan voor extra stevigheid.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan.
Voeg het gehakt toe en bak rul.
Roer de tomatenpuree erdoor, voeg daarna tomatenblokjes, oregano, basilicum, peper en zout toe.
Laat 15-20 minuten op laag vuur pruttelen tot het indikt.
Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Begin met een laag tomatensaus, daarna courgetteplakken. Herhaal dit en eindig met saus.
Verdeel de mozzarella en eventueel Parmezaan en ricotta over de bovenkant.
Zet de lasagne 25-30 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.
Laat 5-10 minuten staan voor het serveren zodat hij beter snijdt.