Go Back
+ servings
Keto lasagne met courgette en gehakt (zonder pasta!)

Keto lasagne met courgette en gehakt

Waarom niet gewoon een lasagne maken, maar dan zonder pasta?
Voorbereiding: 15 minutes
Kooktijd: 25 minutes
afkoelen: 4 minutes
Totaal: 45 minutes
Menugang: avondeten
Keuken: italiaans
Zoekwoord: gezonde lasagne, keto, keto recept, Lasagne
Porties: 4 personen

Benodigdheden

  • 1 overschaal

Ingrediënt
 

Voor de saus

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 400 g rundergehakt
  • 3 grote rijpe tomaten of 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • Zout en peper naar smaak

Voor de lasagnebladen

  • 2 tot 3 courgettes
  • Snuf zout

Topping

  • 200 g geraspte mozzarella
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 g ricotta of mascarpone optioneel, voor romigheid

Instructies

  • Snijd de courgettes in lange, dunne plakken met een mandoline of kaasschaaf.
  • Bestrooi met wat zout en laat 10-15 minuten uitlekken. Dep daarna droog met keukenpapier.
  • Optioneel: grill de plakken even kort in een droge koekenpan voor extra stevigheid.
  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan.
  • Voeg het gehakt toe en bak rul.
  • Roer de tomatenpuree erdoor, voeg daarna tomatenblokjes, oregano, basilicum, peper en zout toe.
  • Laat 15-20 minuten op laag vuur pruttelen tot het indikt.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Begin met een laag tomatensaus, daarna courgetteplakken. Herhaal dit en eindig met saus.
  • Verdeel de mozzarella en eventueel Parmezaan en ricotta over de bovenkant.
  • Zet de lasagne 25-30 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.
  • Laat 5-10 minuten staan voor het serveren zodat hij beter snijdt.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten