Go Back
+ servings
Zelf kibbeling maken met ravigottesaus

Kibbeling zelf maken met ravigottesaus Heerlijk Kruidig & Knapperig

Wil je thuis genieten van krokante en kruidige kibbeling zoals je die bij de visboer haalt? Met dit recept maak je in no-time zelfgemaakte kibbeling in de oven of airfryer.
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 12 minutes
opmaaktijd: 1 minute
Totaal: 23 minutes
Menugang: avondeten
Keuken: nederlands
Zoekwoord: fish and chips, kibbeling, vis
Porties: 4 personen

Ingrediënt
 

Voor de kibbeling

  • 500 g Witvisfilet
  • 100 g Bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl Cayennepeper
  • ½ tl Knoflookpoeder
  • 1 tl Uienpoeder
  • 1 tl Kurkuma
  • ½ tl Zout & zwarte peper
  • 150 ml IJswater

Voor de Ravigottesaus

  • 100 g Griekse yoghurt of crème fraîche
  • 1 el mayonaise
  • Sap van 1/2 citroen
  • 1 tl fijngehakte dille of peterselie
  • 1 tl fijngehakte augurken of kappertjes optioneel voor bite
  • 1/2 tl mosterd optioneel
  • Zout & peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven of airfryer op 200 graden
  • Meng bloem, bakpoeder, paprikapoeder, cayenne, knoflook- & uienpoeder, kurkuma, zout en peper in een kom.
  • Voeg het koude water toe en roer tot een glad, licht vloeibaar beslag.
  • Dep de visstukjes droog en snijd in blokjes van ca. 3 cm. Bestrooi met een klein beetje zout.
  • Oven: Leg vis op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met oliespray.
  • Airfryer: Spuit mand licht in met olie.
  • Oven: 12–15 min. goudbruin, halverwege voorzichtig keren.
  • Airfryer: 8–10 min. knapperig, halverwege mand schudden.
  • Serveer kibbeling direct met de ravigottesaus en partjes citroen.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten