Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kibbeling zelf maken met ravigottesaus Heerlijk Kruidig & Knapperig
Wil je thuis genieten van krokante en kruidige kibbeling zoals je die bij de visboer haalt? Met dit recept maak je in no-time zelfgemaakte kibbeling in de oven of airfryer.
Print Recept
Pin Recept
Facebook
Voorbereiding:
10
minutes
minutes
Kooktijd:
12
minutes
minutes
opmaaktijd:
1
minute
minute
Totaal:
23
minutes
minutes
Menugang:
avondeten
Keuken:
nederlands
Zoekwoord:
fish and chips, kibbeling, vis
Porties:
4
personen
Ingrediënt
1x
2x
3x
Voor de kibbeling
500
g
Witvisfilet
100
g
Bloem
1
tl bakpoeder
1
tl paprikapoeder
1
tl Cayennepeper
½
tl Knoflookpoeder
1
tl Uienpoeder
1
tl Kurkuma
½
tl Zout & zwarte peper
150
ml
IJswater
Voor de Ravigottesaus
100
g
Griekse yoghurt of crème fraîche
1
el mayonaise
Sap van 1/2 citroen
1
tl fijngehakte dille
of peterselie
1
tl fijngehakte augurken of kappertjes
optioneel voor bite
1/2
tl mosterd
optioneel
Zout & peper naar smaak
Instructies
Verwarm de oven of airfryer op 200 graden
Meng bloem, bakpoeder, paprikapoeder, cayenne, knoflook- & uienpoeder, kurkuma, zout en peper in een kom.
Voeg het koude water toe en roer tot een glad, licht vloeibaar beslag.
Dep de visstukjes droog en snijd in blokjes van ca. 3 cm. Bestrooi met een klein beetje zout.
Oven: Leg vis op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met oliespray.
Airfryer: Spuit mand licht in met olie.
Oven: 12–15 min. goudbruin, halverwege voorzichtig keren.
Airfryer: 8–10 min. knapperig, halverwege mand schudden.
Serveer kibbeling direct met de ravigottesaus en partjes citroen.
Heb je dit recept gemaakt?
Laat het ons weten