Meng in een ovenschaal of tajine de kipstukken of hele kip met de Marokkaanse kipkruiden, kurkuma, gemberpoeder, paprikapoeder, zwarte peper, saffraanwater en zout. Laat dit minimaal 1 uur marineren in de koelkast (langer is beter, bijvoorbeeld een nacht).
Verwarm de oven voor op 180°C
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote ovenvaste braadpan of ovenschaal op middelhoog vuur.
Voeg de uienringen en fijngehakte knoflook toe en bak ze totdat ze zacht en goudbruin zijn.
Voeg de gemarineerde kipstukken toe en bak ze rondom goudbruin.
Voeg de fijngehakte peterselie en koriander toe aan de braadpan en roer goed door.
Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Dek de braadpan of ovenschaal af met een deksel of aluminiumfolie en plaats deze in de voorverwarmde oven.
Laat de kip ongeveer 45 minuten tot 1 uur bakken, of totdat de kip gaar en mals is. Controleer af en toe of er voldoende vocht in de pan is; voeg zo nodig meer bouillon toe.
Haal de braadpan uit de oven, verwijder het deksel of de folie, en voeg de gehalveerde olijven en het citroensap toe.
Zet de braadpan terug in de oven en bak nog eens 10-15 minuten zonder deksel, zodat de saus iets kan indikken.
bak ondertussen de amandelen in een koekenpan met laagje olie tot ze goudbruin en geurig zijn.
Strooi de gebakken amandelen over de kip vlak voor het serveren.
Verhoog de oventemperatuur tot 220°C
Meng de frieten met olijfolie en zout in een grote kom.
Spreid de frieten uit op een bakplaat in een enkele laag.
Bak de frieten in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Schep ze halverwege om voor een gelijkmatige garing.