Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Klassieke Pindakaas Koekjes (Peanut Butter Cookies)
Pindakaas en koekjes… móóiere combinatie bestaat er bijna niet
Print Recept
Pin Recept
Facebook
Voorbereiding:
5
minutes
minutes
Kooktijd:
0
minutes
minutes
Baktijd:
12
minutes
minutes
Totaal:
17
minutes
minutes
Menugang:
koek
Keuken:
Amerikaans
Zoekwoord:
peanutbutter cookies, pindakaas, pindakaas koekjes
Ingrediënt
1x
2x
3x
200
g
pindakaas
crunchy of smooth
100
g
ongezouten roomboter
op kamertemperatuur
120
g
kristalsuiker
80
g
lichtbruine basterdsuiker
1
ei
1
tl vanille-extract
optioneel maar lekker
200
g
bloem
1
tl bakpoeder
snufje zout
alleen als je pindakaas ongezouten is
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
Klop boter, kristalsuiker en basterdsuiker romig met een mixer.
Voeg de pindakaas, het ei en vanille-extract toe en mix tot egaal.
Doe bloem, bakpoeder en zout erbij en meng tot een stevig koekdeeg.
Rol balletjes van ongeveer 30 g (walnootformaat).
Leg ze op een bakplaat met bakpapier en druk met een vork in een kruispatroon plat – dat geeft de klassieke peanut butter look!
Bak de koekjes 10–12 minuten.
Let op: ze lijken nog zacht, maar dat hoort!
Laat ze 5 minuten op de bakplaat liggen en verplaats ze dan naar een rooster.
Heb je dit recept gemaakt?
Laat het ons weten