Go Back
Klassieke Pindakaas Koekjes (Peanut Butter Cookies) kookenbakrecepten.nl

Klassieke Pindakaas Koekjes (Peanut Butter Cookies)

Pindakaas en koekjes… móóiere combinatie bestaat er bijna niet
Voorbereiding: 5 minutes
Kooktijd: 0 minutes
Baktijd: 12 minutes
Totaal: 17 minutes
Menugang: koek
Keuken: Amerikaans
Zoekwoord: peanutbutter cookies, pindakaas, pindakaas koekjes

Ingrediënt
 

  • 200 g pindakaas crunchy of smooth
  • 100 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 120 g kristalsuiker
  • 80 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-extract optioneel maar lekker
  • 200 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout alleen als je pindakaas ongezouten is

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
  • Klop boter, kristalsuiker en basterdsuiker romig met een mixer.
  • Voeg de pindakaas, het ei en vanille-extract toe en mix tot egaal.
  • Doe bloem, bakpoeder en zout erbij en meng tot een stevig koekdeeg.
  • Rol balletjes van ongeveer 30 g (walnootformaat).
  • Leg ze op een bakplaat met bakpapier en druk met een vork in een kruispatroon plat – dat geeft de klassieke peanut butter look!
  • Bak de koekjes 10–12 minuten.
  • Let op: ze lijken nog zacht, maar dat hoort!
  • Laat ze 5 minuten op de bakplaat liggen en verplaats ze dan naar een rooster.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten