Bedek een bakplaat of een groot bord met keukenpapier. Stapel 8 maïstortilla's en snijd ze in vieren.
Verwarm in een grote koekenpan op middelhoog vuur de olie tot deze glinstert. Voeg telkens twee lagen tortilla-kwarten toe en bak ze, draai ze af en toe om, tot ze lichtbruin en een beetje knapperig zijn, ongeveer 1 minuut aan elke kant. Leg de tortilla-kwarten op het bord met keukenpapier om uit te lekken. Herhaal dit met de overige tortilla-kwarten.
Verwarm de rode enchiladasaus in een grote pan.
Verdeel de tortillachips over twee grote borden. Giet de warme saus gelijkmatig over de tortillachips op elk bord.
Bestrooi elk bord met de gescheurde Oaxaca-kaas, verkruimelde queso fresco, verse korianderblaadjes, gesneden lente-uitjes, blokjes avocado en Mexicaanse crema. Geniet meteen van de ongelooflijk lekkere, contrasterende smaken, texturen en temperaturen!