Go Back
+ servings
chilaquiles

Knapperige Chilaquiles

Chilaquiles zijn een voedzaam, smakelijk en eenvoudig te bereiden Mexicaans ontbijt dat je zeker zal verrassen!
Voorbereiding: 5 minutes
Kooktijd: 10 minutes
Totaal: 15 minutes
Menugang: ontbijt
Keuken: mexicaans
Zoekwoord: chilaquiles, mexicaans ontbijt, ontbijt
Porties: 2

Benodigdheden

  • 1 Roestvrijstalen Koekenpan

Ingrediënt
 

  • 1/4 kopje kookolie
  • 8 witte of gele maïstortilla's 20 cm
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 blik van 10 oz. rode enchiladasaus
  • 1/4 kopje verkruimelde queso fresco
  • 1/2 kopje gescheurde Oaxaca kaas
  • 1/4 kopje verse korianderblaadjes
  • 1/3 kopje gesneden lente-uitjes
  • 1 avocado in blokjes
  • 2 eetlepels Mexicaanse crema

Instructies

  • Bedek een bakplaat of een groot bord met keukenpapier. Stapel 8 maïstortilla's en snijd ze in vieren.
  • Verwarm in een grote koekenpan op middelhoog vuur de olie tot deze glinstert. Voeg telkens twee lagen tortilla-kwarten toe en bak ze, draai ze af en toe om, tot ze lichtbruin en een beetje knapperig zijn, ongeveer 1 minuut aan elke kant. Leg de tortilla-kwarten op het bord met keukenpapier om uit te lekken. Herhaal dit met de overige tortilla-kwarten.
  • Verwarm de rode enchiladasaus in een grote pan.
  • Verdeel de tortillachips over twee grote borden. Giet de warme saus gelijkmatig over de tortillachips op elk bord.
  • Bestrooi elk bord met de gescheurde Oaxaca-kaas, verkruimelde queso fresco, verse korianderblaadjes, gesneden lente-uitjes, blokjes avocado en Mexicaanse crema. Geniet meteen van de ongelooflijk lekkere, contrasterende smaken, texturen en temperaturen!
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten