Go Back
+ servings
knapperige zelfgemaakte falafel

Knapperige Zelfgemaakte Falafel

Maak perfect knapperige falafel met dit eenvoudige recept. Van kikkererwten tot kruiden - alles wat je nodig hebt voor authentieke Midden-Oosterse falafel thuis.
Voorbereiding: 20 minutes
Kooktijd: 15 minutes
Totaal: 35 minutes
Menugang: hoofdgerecht, Snack
Keuken: midden oosters
Zoekwoord: falafel
Porties: 6

Ingrediënt
 

  • 250 g gedroogde kikkererwten
  • Water om te weken
  • Een grote handschoen
  • Een middelgrote ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje koriander
  • Twee eetlepels gemalen komijn
  • Twee theelepels korianderzaad
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 4 eetlepels kikkererwtenmeel
  • Zout en peper naar smaak
  • Plantaardige olie om in te bakken

Instructies

  • Week de kikkererwten minstens 12 uur in ruim water.
  • Giet de kikkererwten af ​​en spoel ze goed af.
  • Doe de kikkererwten, ui, knoflook, peterselie, koriander, komijn, korianderzaad en chilipoeder in een keukenmachine.
  • Pulseer tot ze grof gemalen zijn. Niet te lang malen.
  • Roer de bloem, het bakpoeder, zout en peper erdoor.
  • Vorm het mengsel tot kleine balletjes of burgers.
  • Verhit plantaardige olie in een frituurpan of grote pan tot 180 °C.
  • Bak de falafel in porties tot ze goudbruin en knapperig zijn, ongeveer 3-5 minuten per kant.
  • Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer direct en geniet ervan!

Tips

Voor een extra knapperige falafel, laat het mengsel minstens 30 minuten rusten in de koelkast voor het frituren.
Serveer met tahinisaus, hummus, pita brood en je favoriete toppings.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Knapperige Zelfgemaakte Falafel
Serving Size
 
100 gr
Amount per Serving
Calories
330
% Daily Value*
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten