Go Back
+ servings
Knoflookbrood van Brioche – Zacht & Luchtig Kaasbrood uit de Oven kookenbakrecepten.nl

Knoflookbrood van Brioche

Dit knoflookbrood van brioche maak ik vooral graag in de winter, bij een soepje, een borrelavond of gewoon als comfortfood op de bank
Voorbereiding: 15 minutes
Kooktijd: 25 minutes
rusttijd: 1 hour 29 minutes
Totaal: 2 hours 5 minutes
Menugang: bijgerecht
Keuken: frans
Zoekwoord: Brioche, kaasbrood, knoflookbrood
Porties: 6 personen

Benodigdheden

  • 1 deegroller
  • 1 pizzasnijder
  • 1 cakevorm
  • 1 kwastje

Ingrediënt
 

  • 1 rol briochedeeg of zelfgemaakt briochedeeg
  • 80 g boter zacht
  • 2 –3 teentjes knoflook geperst
  • 2 el verse peterselie fijngesneden
  • 100 –150 g geraspte kaas bijv. jong belegen, mozzarella of een mix
  • Snuf zout

Instructies

  • Rol het briochedeeg uit tot een rechthoekige lap op een met bloem bestoven werkblad.
  • Meng de zachte boter met de geperste knoflook en een snuf zout en bestrijk hiermee het hele deeg.
  • Strooi de fijngesneden peterselie gelijkmatig over de knoflookboter.
  • Verdeel daarna een royale laag geraspte kaas over het deeg.
  • Snijd het deeg met een scherp mes of pizzasnijder in vierkantjes.
  • Stapel de vierkantjes losjes op elkaar en zet ze rechtop in een ingevette cakevorm.
  • Laat het brood eventueel nog 15 minuten rusten voor extra luchtigheid.
  • Bak het knoflookbrood van brioche in een voorverwarmde oven op 180 graden (boven- en onderwarmte) in 25 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat 5 minuten afkoelen, haal voorzichtig uit de vorm en serveer direct.
  • Het resultaat: zacht, luchtig briochebrood met laagjes gesmolten kaas en geurige knoflookboter.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten