Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Knoflookbrood van Brioche
Dit
knoflookbrood van brioche
maak ik vooral graag in de winter, bij een soepje, een borrelavond of gewoon als comfortfood op de bank
Print Recept
Pin Recept
Facebook
Voorbereiding:
15
minutes
minutes
Kooktijd:
25
minutes
minutes
rusttijd:
1
hour
hour
29
minutes
minutes
Totaal:
2
hours
hours
5
minutes
minutes
Menugang:
bijgerecht
Keuken:
frans
Zoekwoord:
Brioche, kaasbrood, knoflookbrood
Porties:
6
personen
Benodigdheden
1 deegroller
1 pizzasnijder
1 cakevorm
1 kwastje
Ingrediënt
1x
2x
3x
1
rol briochedeeg
of zelfgemaakt briochedeeg
80
g
boter
zacht
2
–3 teentjes knoflook
geperst
2
el verse peterselie
fijngesneden
100
–150 g geraspte kaas
bijv. jong belegen, mozzarella of een mix
Snuf zout
Instructies
Rol het briochedeeg uit tot een rechthoekige lap op een met bloem bestoven werkblad.
Meng de zachte boter met de geperste knoflook en een snuf zout en bestrijk hiermee het hele deeg.
Strooi de fijngesneden peterselie gelijkmatig over de knoflookboter.
Verdeel daarna een royale laag geraspte kaas over het deeg.
Snijd het deeg met een scherp mes of pizzasnijder in vierkantjes.
Stapel de vierkantjes losjes op elkaar en zet ze rechtop in een ingevette cakevorm.
Laat het brood eventueel nog 15 minuten rusten voor extra luchtigheid.
Bak het knoflookbrood van brioche in een voorverwarmde oven op 180 graden (boven- en onderwarmte) in 25 minuten goudbruin en gaar.
Laat 5 minuten afkoelen, haal voorzichtig uit de vorm en serveer direct.
Het resultaat: zacht, luchtig briochebrood met laagjes gesmolten kaas en geurige knoflookboter.
Video
https://www.instagram.com/p/DR9YQnoCGK5/
Heb je dit recept gemaakt?
Laat het ons weten