Go Back
+ servings
Koekhuisje maken (gingerbread house)– gezellig bakken met de kids

Koekhuisje maken (gingerbread house)– gezellig bakken met de kids

Zodra de dagen korter worden, krijgen wij thuis zin om samen iets gezelligs te doen — en dat betekent: koekhuisjes bouwen
Voorbereiding: 20 minutes
Kooktijd: 15 minutes
afkoelen en rusttijd: 1 hour
Totaal: 1 hour 35 minutes
Menugang: koek
Keuken: Amerikaans
Zoekwoord: bakken met kids, gingerbread cookie house, koekhuisje
Porties: 1 huis

Benodigdheden

  • 1 deegroller
  • stencils voor het uitsnijden

Ingrediënt
 

Voor het koekdeeg

  • 500 g bloem
  • 150 g ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 150 g donkerbruine basterdsuiker
  • 150 g stroop
  • 2 eieren
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl gemberpoeder
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl bakpoeder
  • Snuf zout

Voor de icing

  • 2 eiwitten
  • 250 g poedersuiker
  • 1 tl citroensap

Instructies

  • Meng de bloem, specerijen, bakpoeder en zout in een kom.
  • Klop in een andere kom de boter, suiker en stroop romig.
  • Voeg de eieren toe en meng tot een glad geheel.
  • Voeg het bloemmengsel toe en kneed tot een stevig deeg.
  • Wikkel het deeg in folie en laat minstens 1 uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Rol het deeg uit tot ongeveer 0,5 cm dik.
  • Leg je koekhuis-sjablonen erop en snijd muren, dakdelen, deuren en ramen uit.
  • Plaats alles op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de onderdelen in 10–12 minuten goudbruin.
  • Laat ze volledig afkoelen voordat je gaat bouwen — warme stukken breken sneller.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten