Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Koekhuisje maken (gingerbread house)– gezellig bakken met de kids
Zodra de dagen korter worden, krijgen wij thuis zin om samen iets gezelligs te doen — en dat betekent: koekhuisjes bouwen
Print Recept
Pin Recept
Facebook
Voorbereiding:
20
minutes
minutes
Kooktijd:
15
minutes
minutes
afkoelen en rusttijd:
1
hour
hour
Totaal:
1
hour
hour
35
minutes
minutes
Menugang:
koek
Keuken:
Amerikaans
Zoekwoord:
bakken met kids, gingerbread cookie house, koekhuisje
Porties:
1
huis
Benodigdheden
1
bakplaat
1 deegroller
stencils voor het uitsnijden
Ingrediënt
1x
2x
3x
Voor het koekdeeg
500
g
bloem
150
g
ongezouten boter
op kamertemperatuur
150
g
donkerbruine basterdsuiker
150
g
stroop
2
eieren
2
tl kaneel
2
tl gemberpoeder
1
tl nootmuskaat
1
tl bakpoeder
Snuf zout
Voor de icing
2
eiwitten
250
g
poedersuiker
1
tl citroensap
Instructies
Meng de bloem, specerijen, bakpoeder en zout in een kom.
Klop in een andere kom de boter, suiker en stroop romig.
Voeg de eieren toe en meng tot een glad geheel.
Voeg het bloemmengsel toe en kneed tot een stevig deeg.
Wikkel het deeg in folie en laat minstens 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het deeg uit tot ongeveer 0,5 cm dik.
Leg je koekhuis-sjablonen erop en snijd muren, dakdelen, deuren en ramen uit.
Plaats alles op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de onderdelen in 10–12 minuten goudbruin.
Laat ze volledig afkoelen voordat je gaat bouwen — warme stukken breken sneller.
Heb je dit recept gemaakt?
Laat het ons weten