Go Back
+ servings
kofta kebabs kookenbakrecepten.nl

kofta kebabs

Als er iets is dat altijd een succes is tijdens een zomerse barbecue of een gezellig etentje, dan zijn het wel kofta kebabs.
Voorbereiding: 15 minutes
Kooktijd: 8 minutes
Vullen: 2 minutes
Totaal: 24 minutes
Menugang: avondeten
Keuken: mediteraans
Zoekwoord: gehakt, gehaktspiezen, kofta, kofta kebabs
Porties: 8 spiezen

Benodigdheden

  • 8 sateprikkers
  • 1 grillpan of bbq

Ingrediënt
 

  • 500 g half-om-half gehakt rund en lam geeft extra veel smaak
  • 1 kleine ui fijn geraspt
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 2 el verse peterselie fijngehakt
  • 1 el verse koriander fijngehakt (optioneel)
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl kaneel voor die typische Midden-Oosterse touch
  • 1 tl zout
  • ½ tl zwarte peper
  • Spiesen houten spiesen eerst 30 minuten weken in water

Instructies

  • Meng alle ingrediënten in een grote kom tot een samenhangend gehaktmengsel. Zorg dat alles goed verdeeld is, maar kneed niet te lang – anders wordt het vlees taai.
  • Verdeel het gehakt in gelijke porties en vorm er lange worstjes van. Druk ze stevig om de spiesen zodat ze goed blijven zitten.
  • Verwarm de barbecue, grillpan of airfryer.
  • BBQ of grillpan: grill de kofta kebabs 8–10 minuten rondom tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Airfryer: 180°C, 10–12 minuten. Halverwege even draaien.
  • Serveer direct met frisse salade, een knoflook-yoghurtsaus én natuurlijk zachte pita broodjes.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten