500ghalf-om-half gehaktrund en lam geeft extra veel smaak
1kleine uifijn geraspt
2teentjes knoflookuitgeperst
2el verse peterseliefijngehakt
1el verse korianderfijngehakt (optioneel)
1tl komijnpoeder
1tl paprikapoeder
½tl kaneelvoor die typische Midden-Oosterse touch
1tl zout
½tl zwarte peper
Spiesenhouten spiesen eerst 30 minuten weken in water
Instructies
Meng alle ingrediënten in een grote kom tot een samenhangend gehaktmengsel. Zorg dat alles goed verdeeld is, maar kneed niet te lang – anders wordt het vlees taai.
Verdeel het gehakt in gelijke porties en vorm er lange worstjes van. Druk ze stevig om de spiesen zodat ze goed blijven zitten.
Verwarm de barbecue, grillpan of airfryer.
BBQ of grillpan: grill de kofta kebabs 8–10 minuten rondom tot ze goudbruin en gaar zijn.
Airfryer: 180°C, 10–12 minuten. Halverwege even draaien.
Serveer direct met frisse salade, een knoflook-yoghurtsaus én natuurlijk zachte pita broodjes.