Kook de kipfilet in licht gezouten water tot hij gaar is. Laat afkoelen en pluk de kip met een vork in fijne stukjes.
Verhit 2 eetlepels plantaardige olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur.
Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak tot deze geurig is.
Voeg de gescheurde kip toe en bak kort aan.
Voeg de wortel, rode paprika en witte kool toe en roerbak tot de groenten zacht beginnen te worden.
Voeg de lente-uitjes, sojasaus, oestersaus, sesamolie, suiker en witte peper toe. Meng goed en bak nog een paar minuten tot alles goed gemengd en gaar is.
Haal de pan van het vuur en laat de vulling afkoelen.
Leg een loempiavel plat neer met een punt naar je toe zodat het een diamantvorm heeft.
Plaats ongeveer 1-2 eetlepels van de vulling in het midden van het vel.
Vouw de onderste punt over de vulling, dan de zijkanten naar binnen en rol de loempia op. Bestrijk de bovenste punt met wat losgeklopt ei om de loempia dicht te plakken.
Herhaal dit proces tot alle loempiavellen en vulling op zijn.
Verhit voldoende plantaardige olie in een diepe pan of frituurpan tot 180°C.
Frituur de loempia's in kleine porties goudbruin en knapperig, ongeveer 3-5 minuten per portie.
Laat de loempia's uitlekken op keukenpapier.
Serveer de loempia's warm met een zoete chilisaus, sojasaus of een andere saus naar keuze.