Snijd de groenten in kleine blokjes of gebruik een hakmolen om alles fijn te hakken
Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn.
Voeg het kipgehakt toe en bak dit rul.
Voeg de paprika, wortel en erwten toe en bak dit enkele minuten mee tot de groenten zacht zijn.
Voeg de kipkruiden, gemberpoeder, en komijnpoeder toe. Meng goed en breng op smaak met zout en peper.
Voeg de ketjap manis toe en meng alles goed door elkaar.
Voeg de gekookte rijst toe aan het mengsel en roer alles goed door elkaar. Laat dit mengsel afkoelen.
Neem een beetje van het rijst- en kipmengsel in je hand en vorm er balletjes van (ongeveer de grootte van een pingpongbal).
Zet de balletjes op een bord en laat ze even rusten in de koelkast, zodat ze stevig worden.
Klop de eieren los in een kommetje.
Doe het paneermeel of panko in een andere kom.
Haal elke nasi bal eerst door het ei en daarna door het paneermeel. Zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn.
Herhaal deze stap: haal de al gepaneerde nasi bal opnieuw door het ei en daarna nog een keer door het paneermeel. Dit zorgt voor een extra krokante laag.
Verhit de olie in een diepe pan of frituurpan tot ongeveer 180°C.
Frituur de nasi ballen in kleine porties goudbruin en krokant, dit duurt ongeveer 3-4 minuten per portie.
Laat de nasi ballen uitlekken op keukenpapier.
Serveer de nasi ballen warm met een lekker sausje, zoals chilisaus of knoflooksaus.