Doe de peterselie, koriander, bleekselderij en uien in een hakmolen. Pulseer tot een grove pasta.
Verhit een beetje olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de groentepasta toe en bak deze enkele minuten tot de uien zacht zijn en het mengsel geurig is.
Voeg de blokjes rundvlees toe en bak deze rondom bruin.
Voeg de passata toe aan de pan en roer goed door.
Voeg het runderbouillonpoeder toe, samen met de ras el hanout, kaneel, en gemalen gember. Roer alles goed door elkaar.
Voeg ongeveer 1,5 liter water toe en breng aan de kook.
Voeg de uitgelekte kikkererwten en linzen toe aan de soep. Roer goed door en laat de soep op laag vuur sudderen gedurende ongeveer 30-40 minuten, zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.
Meng de bloem met een beetje water tot een glad papje. Voeg dit toe aan de soep terwijl je goed roert om klontjes te voorkomen. Dit zal de soep iets indikken.
Voeg de sambal toe voor wat extra pit.
Voeg de vermicelli toe aan de soep en laat nog 5-10 minuten koken, tot de vermicelli gaar is.
Proef de soep en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de harira warm, eventueel met extra gehakte koriander en peterselie als garnering.