Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg daarna de wortels toe en bak nog 2 minuten.
Doe de gewassen linzen in de pan en voeg de komijn, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe. Roer goed door.
Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot de linzen en wortels zacht zijn.
Traditioneel horen de linzen heel te blijven met wat boulion er om heen, maar je kunt het ook voor de helft pureren en de andere helft heel laten voor een grovere structuur! Gebruik een staafmixer als je de soep glad wilt maken.
Pers wat citroensap over de soep voor een frisse touch en serveer met brood of flatbread.
Voedingswaarde
Nutrition Facts
Lahdes Linzensoep
Amount per Serving
Calories
349
% Daily Value*
Protein
14
g
28
%
Calcium
65
mg
7
%
Iron
5.5
mg
31
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.