Go Back
+ servings
lotus biscoff speculoos

Lotis biscoff speculoos toetjes

Als je net als ik dol bent op alles met speculoos, dan moet je deze toetjes echt eens proberen. Ze zijn romig, vol smaak.
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 0 minutes
opstijven: 1 hour
Totaal: 10 minutes
Menugang: toetje
Keuken: nederlands
Zoekwoord: biscoff, lotus biscoff, speculoos
Porties: 6 toetjes

Benodigdheden

  • 1 mixer of keukenmachine
  • 6 bakjes of glazen

Ingrediënt
 

  • 250 ml slagroom
  • 250 g mascarpone
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 100 g Lotus Biscoff pasta plus extra om te drizzelen
  • 12 Lotus Biscoff koekjes
  • Optioneel: extra koekjes stukjes chocolade of opgeklopte slagroom als topping

Instructies

  • Klop de slagroom lobbig samen met de poedersuiker en vanille. Zet even opzij.
  • In een aparte kom meng je de mascarpone met de Lotus Biscoff pasta. Dit gaat het makkelijkst met een spatel.
  • Spatel daarna de slagroom er rustig doorheen tot je een romige mousse hebt.
  • Verkruimel in elk glaasje 1 koekje onderin. Verdeel daarover een laagje mousse.
  • Herhaal met nog een koekje en een tweede laag mousse.
  • Werk af met wat drizzel van opgewarmde speculoospasta en een halve koek erbovenop.
  • Zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten