Als je op zoek bent naar een cake die zowel licht als smaakvol is, dan is deze Griekse yoghurtcake precies wat je nodig hebt. Deze cake is niet alleen eenvoudig te maken, maar ook nog eens heel lekker.
Voorverwarmen en voorbereiden: Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in en bekleed deze met bakpapier.
Droge ingrediënten mengen: Zeef de bloem, bakpoeder, baking soda en zout in een kom. Zet dit mengsel apart.
Natte ingrediënten mengen: In een andere kom, klop de Griekse yoghurt en suiker samen tot een glad mengsel. Voeg de eieren één voor één toe, goed kloppend na elke toevoeging. Voeg vervolgens het vanille-extract en de geraspte citroenschil toe.
Samenvoegen: Voeg de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en roer tot alles net gemengd is. Voeg als laatste de zonnebloemolie toe en meng tot een glad beslag.
Bakken: Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
Afkoelen: Laat de cake 30 minuten in de vorm afkoelen voordat je hem op een rooster stort om volledig af te koelen.
Voedingswaarde
Nutrition Facts
Luchtige griekse yoghurtcake
Amount per Serving
Calories
180
% Daily Value*
Fat
6
g
9
%
Carbohydrates
25
g
8
%
Sugar
12
g
13
%
Protein
5
g
10
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.