Go Back
+ servings
luikse wafels recept

Luikse wafels recept

Als je denkt aan Belgische lekkernijen, komen de beroemde Luikse wafels vaak als eerste in je op. Deze heerlijke, dikke wafels met hun knapperige buitenkant en zachte binnenkant zijn een echte traktatie, perfect voor elk moment van de dag. In deze blogpost duiken we dieper in de geschiedenis van Luikse wafels, hun unieke kenmerken, en delen we een fantastisch recept zodat je ze zelf thuis kunt maken!
Voorbereiding: 20 minutes
Kooktijd: 5 minutes
Totaal: 25 minutes
Menugang: koek, tussendoortje
Keuken: belgie
Zoekwoord: luikse wafel, wafels
Porties: 5

Benodigdheden

  • 1 wafelijzer

Ingrediënt
 

  • 250 g tarwebloem
  • 10 g bakpoeder
  • 50 g suiker
  • 1 snufje zout
  • 2 eieren
  • 100 ml volle melk
  • 100 g gesmolten boter
  • 150 g parelsuiker
  • Vanille-extract

Instructies

  • Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, suiker en zout.
  • Klop in een andere kom de eieren, melk en gesmolten boter door elkaar. Voeg eventueel een paar druppels vanille-extract toe voor extra smaak.
  • Giet het natte mengsel bij de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag. Voeg de parelsuiker toe en roer voorzichtig door.
  • Verwarm je wafelijzer volgens de instructies van de fabrikant.
  • Vet het wafelijzer licht in met een beetje boter of olie.
  • Giet een portie van het beslag in het wafelijzer en bak de wafels tot ze goudbruin en knapperig zijn. Dit duurt meestal ongeveer 4-5 minuten, afhankelijk van je wafelijzer.
  • Serveren Serveer de wafels warm met je favoriete toppings zoals slagroom, vers fruit, of een flinke lepel chocoladepasta. Geniet ervan!

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Luikse wafels recept
Amount per Serving
Calories
225
% Daily Value*
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten