Ben je op zoek naar een heerlijke manier om je dag te beginnen? Probeer dan dit makkelijk bagel recept eens! Zelfgemaakte bagels zijn de perfecte broodjes om je dag mee te beginnen! Met een luchtige textuur en een krokante buitenkant zijn deze bagels niet alleen smakelijk, maar ook heel eenvoudig te maken.
Meng eerst de gist met het warme water en lichte basterd suiker en laat het 10 minuten staan. Meng dan in een grote kom de tarwebloem, het gistmengels en zout. En roer met een houten lepel tot een deeg begint te vormen.
Bestuif je werkoppervlak met bloem en kneed het deeg ongeveer 10 minuten tot het soepel en elastisch is. Of stop het in een keukenmachine en laat het 15 minuten goed doorkneden. (Als het deeg omhoog klimt, maak het dan los van de deeghaak en zet hem weer aan)
Vet een kom licht in met zonnebloemolie en dek het af met een plastic folie en keuken handdoek en laat het op een warme plek rijzen tot het in volume is verdubbeld (ongeveer 1 uur).
Vet een bakplaat in. Druk het gerezen deeg plat en verdeel het in 8 gelijke stukken. Rol elk stuk tot een bal en maak een gat in het midden. Vorm de bal tot een ring. Leg ze op de ingevette bakplaat en dek ze af, laat ze nog 20 minuten rusten.
Breng een grote pan met water aan de kook. Kook de bagels in porties (2-3 tegelijk) gedurende 1-2 minuten aan elke kant voor de perfecte textuur. Zet de oven vast aan op 215 graden.
Haal de bagels met een schuimspaan uit het water, laat ze uitlekken en leg ze op de ingevette bakplaat. Bestrooi met sesam- of maanzaadjes als je dat wilt. Bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.