Een makkelijk Crème Brûlée recept dat je eenvoudig thuis kunt maken. Crème Brûlée is een klassiek en geliefd dessert. Deze romige custard met een knapperige, gekarameliseerde suikerlaag is perfect voor feestelijke diners. Met dit eenvoudige Crème Brûlée recept ontdek je snel hoe je dit luxe dessert kunt bereiden. Volg de stappen en stel je vrienden en familie positief verrast met jouw kookkunsten!
100gkristalsuiker50 g voor het mengsel, 50 g voor de topping
1theelepel vanille-extractof 1 vanillestokje
Snufje zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 150°C. Plaats 4 kleine ovenbestendige schaaltjes (ramekins) in een diepe ovenschaal.
Slagroom verwarmen:
Giet de slagroom in een steelpan en voeg het vanille-extract toe (of snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit). Verwarm de room op laag vuur totdat het begint te dampen. Laat het niet koken! Haal de pan van het vuur en laat iets afkoelen.
Klop in een kom de eidooiers samen met 50 g suiker en een snufje zout tot een glad en licht mengsel.
Giet langzaam de warme room bij het eimengsel terwijl je constant blijft roeren. Dit voorkomt dat de eidooiers gaan stollen.
Giet het mengsel in de ramekins. Vul de ovenschaal met heet water tot het water halverwege de zijkanten van de schaaltjes komt. Dit waterbad zorgt voor een gelijkmatige garing.
Bak de Crème Brûlée 35-40 minuten in de oven, totdat de custard stevig is aan de randen en het midden nog een beetje wiebelt. Haal de schaaltjes uit de oven en laat ze op kamertemperatuur afkoelen. Zet ze daarna minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Bestrooi vlak voor het serveren een dunne laag suiker over de bovenkant van elke Crème Brûlée. Gebruik een keukenbrander om de suiker te smelten en te karameliseren tot een knapperige laag. Heb je geen brander? Zet de ramekins kort onder een hete grill.
Voedingswaarde
Nutrition Facts
Makkelijk Crème Brûlée recept
Amount per Serving
Calories
640
% Daily Value*
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.