Go Back
+ servings
marokkaanse broodjes

Marokkaanse broodjes met Gehakt en Ras el Hanout

Hebben jullie zin om samen met ons iets écht lekkers te maken? Deze Marokkaanse broodjes, panbroodjes, gevuld met gekruid gehakt en Ras el Hanout een van onze favoriete om onze gerechten op smaak te maken, brengen een vleugje Marokkaanse magie in je keuken. Het mooie aan dit recept is dat je de broodjes gewoon in de pan bakt, geen oven nodig! Perfect als lunch, bijgerecht, of een snack waar je echt blij van wordt.
Voorbereiding: 20 minutes
Kooktijd: 1 hour
1 uur: 5 minutes
Totaal: 2 hours 25 minutes
Menugang: lunch, tussendoortje
Keuken: marokkaans
Zoekwoord: batbot, marokkaans brood, panbrood
Porties: 8 broodjes

Benodigdheden

Ingrediënt
 

  • 500 g bloem
  • 1 el suiker
  • 2 tl zout
  • 7 g droge gist
  • 300 ml lauwwarm water
  • 2 el olijfolie
  • Ingrediënten voor de vulling:
  • 300 g rundergehakt
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode paprika in blokjes
  • handje vol olijven fijngehakt
  • 2 Ras el Hanout
  • 2 el tomaten ketchup
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 el olijfolie
  • Verse koriander of peterselie fijngehakt

Instructies

  • Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  • Voeg het gehakt toe en bak het rul tot het mooi bruin is. Voeg de tomaten ketchup, paprika, olijven, peterselie en koriander en Ras el Hanout toe en roer goed door.
  • Breng op smaak met zout en peper en laat het nog een paar minuten bakken, zodat alle smaken goed mengen.
  • Laat de vulling volledig afkoelen.
  • Meng de bloem, suiker en zout in een grote kom. Strooi de gist erbij en meng alles goed door.
  • Voeg het lauwwarme water beetje bij beetje toe en kneed het deeg. Voeg de olijfolie toe en kneed tot het elastisch en soepel is. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  • Dek de kom af met een vochtige doek en laat het deeg 1 uur rijzen, tot het in volume verdubbeld is.
  • Verdeel het deeg in 6/8 gelijke bolletjes, afhankelijk van de gewenste grootte, en laat opnieuw een uur staan.
  • Rol elk bolletje uit tot een kleine cirkel en leg een 2 eetlepels van onze afgekoelde vulling in het midden.
  • Vouw het deeg dicht naar het midden over de vulling en knijp de randen goed samen. Druk de bolletjes voorzichtig plat.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en vet deze licht in met olie.
  • Druk de broodjes plat en goed aan in de pan zodat het broodje maximaal 1cm dik is, bak de gevulde broodjes aan beide kanten tot ze goudbruin en gaar zijn. Dit duurt ongeveer 2 minuten per kant.

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Marokkaanse broodjes met Gehakt en Ras el Hanout
Amount per Serving
Calories
320
% Daily Value*
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten