Meng het gehakt met de fijngesneden ui, knoflook, peterselie, koriander, Ras el Hanout, zout en peper. Kneed goed door zodat de kruiden gelijkmatig verdeeld zijn.
Vorm kleine gehaktballen, ongeveer zo groot als een walnoot. Zet ze apart terwijl je de saus voorbereidt.
Verhit de olijfolie in een tajine (of een diepe pan met een deksel) op middelhoog vuur. Voeg de uienringen en knoflook toe en bak deze tot ze zacht en goudbruin zijn.
Voeg de Ras el Hanout toe en bak kort mee zodat de specerijen hun aroma vrijgeven.
Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de aardappelstukjes toe aan de saus en leg de gehaktballen bovenop. Bedek de tajine met een deksel en laat het geheel ongeveer 25 minuten zachtjes koken, totdat de aardappelen zacht zijn en de gehaktballen gaar.
Maak na 25 minuten een paar kuiltjes in de saus en breek de eieren erin. Bedek de tajine opnieuw en laat de eieren zachtjes garen in de saus, totdat ze naar jouw gewenste gaarheid zijn (meestal zo’n 5-7 minuten).
Garneer het gerecht met extra peterselie en koriander voor een frisse touch. Serveer met vers Marokkaans brood of couscous om de heerlijke saus op te dippe