Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Matcha: de groene energieboost
Matcha is de laatste jaren steeds populairder geworden en dat is niet voor niets. Dit fijngemalen groene theepoeder zit boordevol antioxidanten, geeft een natuurlijke energieboost en heeft een heerlijke, frisse smaak.
Print Recept
Pin Recept
Facebook
Voorbereiding:
5
minutes
minutes
Kooktijd:
1
minute
minute
0
minutes
minutes
Totaal:
6
minutes
minutes
Menugang:
drinken
Keuken:
aziatisch
Zoekwoord:
iced matcha, latte, matcha
Porties:
1
glas
Benodigdheden
1 glas
1
matcha set
Ingrediënt
1x
2x
3x
1
theelepel matchapoeder
ceremoniële of culinaire kwaliteit
200
ml
melk naar keuze
koemelk, amandel, havermelk etc.
1
tl honing of ahornsiroop
optioneel
Warm water
ongeveer 30 ml
Instructies
Zeef de matcha in een kom of mok om klontjes te voorkomen.
Voeg het warme water toe en klop met een matcha-bamboe klopper (chasen) of een klein garde tot het schuimig is.
Verwarm ondertussen de melk en schuim deze eventueel op.
Giet de melk bij de matcha en roer goed door.
Voeg honing of ahornsiroop toe als je het wat zoeter wilt.
Voedingswaarde
Nutrition Facts
Matcha: de groene energieboost
Serving Size
200 ml
Amount per Serving
Calories
55
% Daily Value*
Fat
2.5
g
4
%
Saturated Fat
0.5
g
3
%
Carbohydrates
6
g
2
%
Fiber
1
g
4
%
Protein
1
g
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?
Laat het ons weten