Go Back
+ servings
Mediterraanse Pastasalade

Mediterraanse Pastasalade

Het liefst eet ik deze pastasalade in de tuin, met de kinderen spelend op de achtergrond en een grote kan citroenwater op tafel.
Voorbereiding: 5 minutes
Kooktijd: 10 minutes
afkoel: 5 minutes
Totaal: 20 minutes
Menugang: salade
Keuken: grieks, italiaans
Zoekwoord: pasta, pastasalade, salade
Porties: 6 personen

Benodigdheden

Ingrediënt
 

  • 300 g fusilli of een andere korte pasta
  • 1 komkommer in halve plakjes
  • 250 g cherrytomaten gehalveerd
  • 1 rode ui in dunne ringen
  • 100 g zwarte olijven gehalveerd
  • 150 g feta in blokjes
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Snuf peper en zout
  • Optioneel: verse peterselie of munt voor de topping

Instructies

  • Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar. Giet af en spoel koud af onder de kraan.
  • Doe de pasta in een grote kom en voeg de cherrytomaten, komkommer, rode ui, olijven en feta toe.
  • Maak een snelle dressing van de olijfolie, citroensap, oregano, peper en zout.
  • Meng alles goed door elkaar. Laat de salade het liefst even staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  • Garneer met verse kruiden en serveer!

Voedingswaarde

Nutrition Facts
Mediterraanse Pastasalade
Serving Size
 
480 g
Amount per Serving
Calories
42
% Daily Value*
Fat
 
13
g
20
%
Saturated Fat
 
8
g
50
%
Sodium
 
1.5
mg
0
%
Fiber
 
5
g
21
%
Protein
 
13
g
26
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten