Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Mediterraanse Pastasalade
Het liefst eet ik deze pastasalade in de tuin, met de kinderen spelend op de achtergrond en een grote kan citroenwater op tafel.
Print Recept
Pin Recept
Facebook
Voorbereiding:
5
minutes
minutes
Kooktijd:
10
minutes
minutes
afkoel:
5
minutes
minutes
Totaal:
20
minutes
minutes
Menugang:
salade
Keuken:
grieks, italiaans
Zoekwoord:
pasta, pastasalade, salade
Porties:
6
personen
Benodigdheden
1
saladekom
Ingrediënt
1x
2x
3x
300
g
fusilli
of een andere korte pasta
1
komkommer
in halve plakjes
250
g
cherrytomaten
gehalveerd
1
rode ui
in dunne ringen
100
g
zwarte olijven
gehalveerd
150
g
feta
in blokjes
2
el extra vierge olijfolie
1
el citroensap
1
tl gedroogde oregano
Snuf peper en zout
Optioneel: verse peterselie of munt voor de topping
Instructies
Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar. Giet af en spoel koud af onder de kraan.
Doe de pasta in een grote kom en voeg de cherrytomaten, komkommer, rode ui, olijven en feta toe.
Maak een snelle dressing van de olijfolie, citroensap, oregano, peper en zout.
Meng alles goed door elkaar. Laat de salade het liefst even staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Garneer met verse kruiden en serveer!
Voedingswaarde
Nutrition Facts
Mediterraanse Pastasalade
Serving Size
480 g
Amount per Serving
Calories
42
% Daily Value*
Fat
13
g
20
%
Saturated Fat
8
g
50
%
Sodium
1.5
mg
0
%
Fiber
5
g
21
%
Protein
13
g
26
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?
Laat het ons weten