Verwarm de oven voor op 175°C.
Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak het gehakt tot het bruin is. Giet overtollig vet af en voeg vervolgens de fijngesneden ui en knoflook toe. Bak tot de ui glazig is.
Roer de chilipoeder, komijn, paprikapoeder, zout en peper erdoor. Voeg daarna de tomatenblokjes, zwarte bonen, maïs en runderbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Voeg de ongekookte rijst toe en meng goed door. Giet het mengsel in een ingevette ovenschaal (23x33 cm) en verdeel gelijkmatig.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de folie eraf, strooi de geraspte kaas over de ovenschotel en bak nog eens 10-15 minuten, totdat de kaas gesmolten en goudbruin is.
Laat de ovenschotel even afkoelen voordat je hem serveert. Garneer eventueel met verse koriander.