Go Back
+ servings
Millionaire’s Shortbread kookenbakrecepten.nl

millionaire’s shortbread

Als er één baksel is dat er altijd indrukwekkend uitziet en toch verrassend makkelijk te maken is, dan is het Millionaire’s Shortbread
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 20 minutes
uitharden: 1 hour
Totaal: 30 minutes
Menugang: cookie
Keuken: Amerikaans
Zoekwoord: millionaire’s shortbread, shortbread
Porties: 25 blokjes

Benodigdheden

Ingrediënt
 

Voor de bodem

  • 250 g bloem
  • 75 g fijne suiker
  • 175 g koude roomboter in blokjes

Voor de caramel

  • 100 g roomboter
  • 100 g lichte basterdsuiker
  • 400 g gecondenseerde melk 1 blikje

Voor de topping

  • 200 g pure chocolade
  • 100 g witte chocolade
  • Snuf zeezout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Meng bloem, suiker en boter tot een kruimelig deeg en druk dit in een met bakpapier beklede bakvorm (20x20 cm).
  • Bak 20 minuten goudbruin en laat volledig afkoelen.
  • Smelt boter, suiker en gecondenseerde melk in een steelpan.
  • Laat het mengsel zachtjes koken terwijl je blijft roeren, tot het dikker en goudbruin is (ongeveer 8–10 minuten).
  • Giet de karamel over de bodem en laat opstijven.
  • Smelt de pure chocolade en giet deze over de karamel.
  • Smelt de witte chocolade en maak met een satéprikker of lepel een mooi marmerpatroon.
  • Bestrooi met een snuf zeezout en laat uitharden in de koelkast.
  • Snijd in vierkante blokjes met een warm mes (even in heet water dippen).
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten