Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Nacho ovenschotel
Deze
nacho ovenschotel
is één van die gerechten die altijd goed zijn.
Print Recept
Pin Recept
Facebook
Voorbereiding:
10
minutes
minutes
Kooktijd:
5
minutes
minutes
Oventijd:
15
minutes
minutes
Totaal:
30
minutes
minutes
Menugang:
avondeten
Keuken:
mexicaans
Zoekwoord:
nacho, ovenschotel
Porties:
4
personen
Ingrediënt
1x
2x
3x
1
zak tortillachips
naturel of met een lichte kaassmaak
300
g
rundergehakt
1
rode paprika
in blokjes
1
klein blikje mais
ca. 150 g, uitgelekt
1
klein blikje kidneybonen
afgespoeld
1
ui
gesnipperd
2
tenen knoflook
fijngehakt
2
tl paprikapoeder
1
tl komijnpoeder
½
tl chilipoeder
of meer naar smaak
200
g
geraspte kaas
cheddar of jong belegen
150
g
crème fraîche
Verse koriander of peterselie
grof gehakt
1
tomaat of een paar cherrytomaten
in stukjes
1
limoen
in partjes
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bak het gehakt rul in een koekenpan. Voeg ui, knoflook en kruiden toe en bak nog 2 minuten mee.
Voeg de groenten toe (paprika, mais en bonen) en bak kort mee tot alles goed gemengd is.
Maak de ovenschotel:
Verdeel de helft van de tortillachips over de bodem van een ovenschaal.
Schep daarover de helft van het gehaktmengsel en bestrooi met een deel van de kaas.
Herhaal met de rest van de chips, het gehakt en de kaas.
Bak in de oven in 10–15 minuten goudbruin en bubbelend.
Serveer met toppings: schep wat crème fraîche erop, bestrooi met tomaat en koriander, en serveer met partjes limoen.
Heb je dit recept gemaakt?
Laat het ons weten