Go Back
+ servings
Nacho ovenschotel kookenbakrecepten.nl (2)

Nacho ovenschotel

Deze nacho ovenschotel is één van die gerechten die altijd goed zijn.
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 5 minutes
Oventijd: 15 minutes
Totaal: 30 minutes
Menugang: avondeten
Keuken: mexicaans
Zoekwoord: nacho, ovenschotel
Porties: 4 personen

Ingrediënt
 

  • 1 zak tortillachips naturel of met een lichte kaassmaak
  • 300 g rundergehakt
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 klein blikje mais ca. 150 g, uitgelekt
  • 1 klein blikje kidneybonen afgespoeld
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • ½ tl chilipoeder of meer naar smaak
  • 200 g geraspte kaas cheddar of jong belegen
  • 150 g crème fraîche
  • Verse koriander of peterselie grof gehakt
  • 1 tomaat of een paar cherrytomaten in stukjes
  • 1 limoen in partjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Bak het gehakt rul in een koekenpan. Voeg ui, knoflook en kruiden toe en bak nog 2 minuten mee.
  • Voeg de groenten toe (paprika, mais en bonen) en bak kort mee tot alles goed gemengd is.
  • Maak de ovenschotel:
  • Verdeel de helft van de tortillachips over de bodem van een ovenschaal.
  • Schep daarover de helft van het gehaktmengsel en bestrooi met een deel van de kaas.
  • Herhaal met de rest van de chips, het gehakt en de kaas.
  • Bak in de oven in 10–15 minuten goudbruin en bubbelend.
  • Serveer met toppings: schep wat crème fraîche erop, bestrooi met tomaat en koriander, en serveer met partjes limoen.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten