Go Back
+ servings
No Bake Citroen Cheesecake zonder Gelatine

No Bake Citroen Cheesecake zonder Gelatine

Ben je op zoek naar een fris en makkelijk recept voor een no bake citroen cheesecake zonder gelatine?
Voorbereiding: 30 minutes
Kooktijd: 15 minutes
Opstijven: 6 hours
Totaal: 6 hours 45 minutes
Menugang: cheesecake, taart
Keuken: Amerikaans, frans
Zoekwoord: cheesecake, Kwarktaart, no bake
Porties: 12 pesonen

Benodigdheden

Ingrediënt
 

Voor de bodem

  • 200 g Bastognekoeken of andere kruidige koekjes
  • 75 g roomboter gesmolten

Voor de vulling

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 1 citroen rasp en sap
  • 80 g poedersuiker
  • 2 zakjes Klopfix
  • 1 theelepel vanillepoeder

Voor de topping

  • 125 g mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje Klopfix
  • citroenrasp
  • verse munt
  • blauwe bessen
  • halve schijfjes citroen en sinaasappel

Instructies

  • Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of met een deegroller. Meng de kruimels met gesmolten boter en druk stevig aan in de springvorm. Zet de bodem in de koelkast om op te stijven.
  • Klop de slagroom met 2 zakjes Klopfix lobbig. Meng in een aparte kom de mascarpone, poedersuiker, citroenrasp en -sap tot een glad geheel. Spatel de slagroom erdoor tot je een luchtige, romige vulling hebt.
  • Verdeel het mengsel over de koekbodem en strijk de bovenkant glad. Zet de taart minstens 6 uur in de koelkast, maar liever een hele nacht.
  • Klop de slagroom met 125 g mascarpone en 1 zakje Klopfix stijf. Spuit toefjes op de taart en versier met citroen, sinaasappel, blauwe bessen en verse munt.

Video

Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten