Go Back
+ servings

No-Bake Koekjes met Witte Chocolade & Pinda's

Heb je zin in iets lekkers zonder te bakken? Deze no-bake koekjes met witte chocolade, pindakaas en knapperige pinda's zijn perfect! Ze zijn snel en makkelijk te maken, en je hoeft er geen oven voor te gebruiken.
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 10 minutes
10: 15 minutes
Totaal: 45 minutes
Menugang: cookie, Dessert, Snack
Keuken: dutch
Zoekwoord: koekjes, no bake
Porties: 15

Benodigdheden

  • 1 silicone mal
  • 1 Spatel
  • 1 hitte bestendige kom
  • 1 pan

Ingrediënt
 

  • 200 g witte chocolade
  • 100 g pindakaas romig of met stukjes, naar keuze
  • 50 g ongezouten boter
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 g digestive koekjes of andere simpele koekjes
  • 50 g gehakte pinda's
  • 100 g witte chocolade
  • 50 g pindakaas

Instructies

  • Schep de pindakaas uit de pot en roer het goed door in een warme pan zodat het een dunne saus word.
  • Gebruik de hakmolen voor de koekjes en pinda's tot grove stukjes te malen.
  • Smelt ondertussen de overige 100 g witte chocolade in een hittebestendige kom boven een pan met zachtjes kokend water. Roer tot het mengsel glad is.
  • Zet de koekjes terug in de koelkast om de vulling stevig te laten worden, ongeveer 15-20 minuten.
  • Haal de koekjes uit de koelkast en laat ze een paar minuten op kamertemperatuur komen voordat je ze serveert.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten